3 tips om je huis nog huiselijker te maken

Heb jij al van alles geprobeerd om van je huis echt een thuis te maken, maar wil het maar niet lukken? Soms kan iets simpeler zijn dan je denkt. Je kunt met slechts een aantal stappen van iedere ruimte namelijk een ‘thuis’ maken, maar dan dien je het wel op de juiste manier te doen. Begin met een carte blanche en voer de volgende stappen uit. Zo voel jij je binnenkort echt thuis in je eigen huis.  

Maak gebruik van licht en warmte

Allereerst is het erg belangrijk om met licht en warmte te werken. Een goed verlicht huis zorgt al snel voor een veel huiselijker effect. Ik heb het hier niet over een TL buis aan je plafond, maar juist over sfeervolle verlichting. Zorg dat je in iedere hoek van de kamer voldoende licht hebt, maar voorkom dat je woonkamer een lichtbak wordt. Dan is het gezellige gevoel ver te zoeken namelijk. Je kunt hiervoor gebruik maken van warm en zachte sfeerverlichting in de vorm van tafellampen, staande lampen en hanglampen. Ook de open haard of een paar mooie kaarsen kunnen (letterlijk) bijdragen aan de warme sfeer in huis. 

Groen, groener, groenst

Een goede dosis groen kan het huiselijke gevoel nog meer versterken. Kies daarom voor een paar mooie planten in je interieur. Heb je een hele grote woonkamer? Dan kunnen een paar grote planten echt een statement vormen in de ruimte. Heb je juist een kleinere woonkamer, kies dan bijvoorbeeld voor een paar kleinere planten om het niet meteen tot een jungle te maken. Planten zijn niet alleen erg gezellig, maar ook nog eens goed voor je. Je kunt de planten verspreid door je woonkamer zetten, maar het is ook leuk om een hoekje te maken met meerdere planten van verschillende soorten en maten bij elkaar.  

De finishing touch: persoonlijke decoratie

Dan het laatste en misschien wel het belangrijkste: ga voor persoonlijke decoratie. Heb je allemaal designer items in je huis staan waar je eigenlijk helemaal niets mee hebt? Dan ga je je er ook niet meer thuis door voelen. Je kunt beter kiezen voor een aantal persoonlijke decoratie stukken. Denk hierbij aan fotolijsten gevuld met foto’s van jullie mooiste reizen of van jullie gezin, maar ook aan andere persoonlijke spullen. Neem bijvoorbeeld dat vaasje die je van je oma hebt gekregen, maar die eigenlijk al jaren op zolder staat en geef die een mooi plekje. Door je woning persoonlijk te maken gaat het vanzelf aanvoelen als thuis, jouw thuis.