Amsterdam buitenkraan aanleggen

Wil je een tuinslang gebruiken of makkelijk de planten buiten water geven? Dan is een buitenkraan wel zo handig. Zo hoef je geen moeite meer te doen met het uitrollen van de tuinslang van binnen naar buiten of te lopen met volle emmers. Maar waar moet je op letten bij het plaatsen van een buitenkraan? En hoeveel kost het om een buitenkraan plaatsen?

Buitenkraan plaatsen

Voordat je de buitenkraan gaat plaatsen zul je een paar voorbereidingen moeten treffen.

Bepaal als eerste waar de buitenkraan moet komen. Wil je de kraan op een paal hebben of tegen de muur aan? Zorg hierbij dat de kraan minimaal 50cm boven de grond komt en boven het punt van de bestaande waterleiding. Zo kun je de buitenkraan afsluiten in de winter om bevriezing te voorkomen. Als de leidingen bevriezen kan het water namelijk gaan uitzetten, waardoor lekkages kunnen ontstaan.  Vervolgens moet je bepalen welke kraan je wilt, hierbij kun je ook kiezen uit een vorstvrije kraan. Tot slot bereken je hoe de buizen moeten liggen.

Nu je alles berekend hebt, dien je de waterleiding af te sluiten en leeg te laten lopen. Daarna kun je een gat boren waar de buitenkraan moet komen. Vervolgens zet je de muurplaat vast en draai je de kraan hierin vast. 

Nadat de kraan is geplaatst moet je de leidingen, koppelingen en buizen aan de waterleiding leggen en monteren. Nu alles geplaatst is kun je de kraan controleren op lekkages en of hij goed werkt.

Lukt het niet om zelf de buitenkraan te plaatsen? Schakel dan een professionele loodgieter in.

Kosten buitenkraan plaatsen

De kosten van het plaatsen van een buitenkraan kunnen erg verschillen. Als je zelf de kraan plaatst zullen de kosten lager liggen, omdat je geen arbeidskosten betaalt. Als je de buitenkraan laat plaatsen door een loodgieter wordt een uurtarief gerekend. Dit ligt gemiddeld tussen de €40 en €60 per uur. Verder hangen de kosten af van de soort kraan en hoe lang de leiding moet worden. Wil je een buitenkraan aanleggen in Amsterdam? Schakel dan via MyGo een professionele loodgieter in jouw buurt in.