Bespaar jij al op je energierekening?

Energie is niet goedkoop. Veel mensen krijgen te kampen met een torenhoge energierekening. Toch zijn er een hoop manieren om de kosten van de energierekening te drukken. Benieuwd naar wat die manieren zijn? Lees dan vooral verder.

Energie besparen: de beste tips

De meest voor de hand liggende manier om de kosten van de energierekening te drukken is het besparen op energie. Dit klinkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Voor heel veel dingen heeft u nou eenmaal energie nodig. Maar het is ook zeker niet onmogelijk. De beste tips om te besparen op energie zijn:

1. Isoleer uw huis. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar toch zijn er nog erg veel woningen niet goed geïsoleerd. Goede Isolatie scheelt erg veel in energieverbruik.

2. Gebruik spaar- en LED-lampen. Wie er nog geen spaarlampen of LED-lampen gebruikt moet hier snel verandering in brengen. Spaarlampen verbruiken 75% minder energie en gaan veel langer mee dan gloeilampen. LED-lampen zijn zelfs nog zuiniger en gaan nog langer mee!

3. Verminder onnodige energie. Veel mensen laten stekkers in het stopcontact, zonder dat deze ergens aan zijn gesloten. Dit is onnodige energie. Zet ook uw radio en tv niet op stand-by, maar helemaal uit.

4. Ontdooi de vriezer. Veel mensen weten dit niet, maar uw vriezer regelmatig ontdooien kan veel energiekosten besparen. In een vriezer ontstaat namelijk ijs, waardoor er meer energie nodig is om de vriezer op temperatuur te houden. Als u de vriezer ontdooit, ontdooit u ook het ijs.

Energieleveranciers vergelijken

Veel mensen weten dit niet, maar er is een grote kans dat u te veel betaald voor uw energierekening. De makkelijkste manier om op energiekosten te besparen is dan ook het overstappen naar een energieleverancier met een energiecontract wat u gunstig uitkomt. Hiervoor is het belangrijk energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Energie vergelijken is de beste manier om er achter te komen welk energiecontract het beste bij u past.

Stap over en begin met besparen

Overstappen energie is de makkelijkste en snelste manier om geld te besparen op je energierekening. Als u van plan bent om over te stappen, hou dan wel rekening met de opzeg termijn van uw huidige energieleverancier.