Hoe kan je je angsten overwinnen?

angst overwinnen

Angst is een psychologisch probleem waar gemiddeld 1 op de 4 Nederlanders in zijn of haar leven last van heeft. Het kan een kleine belemmering zijn zoals een angst voor spinnen of een lichte vorm van hoogtevrees, maar het kan er ook voor zorgen dat iemand niet meer buiten komt. Angst overwinnen kan je op verschillende manieren aanpakken. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden.

Exposure therapie

Een bekende vorm om je angst onder controle te krijgen is het aangaan van je angst. Je moet de angst onder ogen zien en zo leer je er beter mee om te durven gaan. Laat dus die spin in een hoek zitten de hele avond voordat je iemand roept om deze weg te halen. Uiteindelijk werk je vervolgens toe naar het moment dat je zelf de spin oppakt en buiten wegzet.

Virtual reality exposure therapie

Virtual reality exposure therapie is ook een vorm van exposure therapie, maar dit is wat laagdrempeliger. In plaats van dat je de confrontatie met je angst aangaat in het echt doe je dit in een virtuele wereld. Virtual reality houdt als het waren je hersenen voor de gek en kan daarmee dezelfde sensaties oproepen als een real live confrontatie met je angst. Ook hiermee kan je weer langzaam opbouwen en uiteindelijk kan je zo je angsten overwinnen.

Hypnose

Een term die mensen wellicht niet snel zien als ze denken aan het overwinnen van hun angst is hypnose. Dit is ook een manier om van je angsten af te komen. Hierbij zal je niet zo zeer je angsten overwinnen, maar worden je hersenen opnieuw geprogrammeerd. Ze herkennen daardoor de angst niet of de associatie die je met de angstige situatie had is veranderd. Hierdoor voel je geen angst meer.

Angst is een complex probleem wat bij veel mensen voorkomt. Ga er dus verstandig mee om en ga jezelf niet pushen om dingen te doen die niet goed voelen. Neem langzame stappen om er overheen te komen.

Gokken op voetbal: de leukste weddenschappen

Ben je al bekend met gokken op voetbal? Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren voor de leukste weddenschap, dan wel de weddenschap met de hoogste ROI: Return On Investment. Toch zijn de meest winstgevende weddenschappen niet altijd de leukste, hoewel je natuurlijk wel veel geld kunt verdienen met deze bets. Gokken op voetbal is tegenwoordig zoveel meer dan de standaard 1×2 weddenschap. Wat zijn de leukste en meest uitdagende weddenschappen rondom voetbal?

Live gokken op voetbal

Tegenwoordig is het aanbod met weddenschappen op een voetbalwedstrijd live vrijwel net zo groot als pre-match. Dat betekent dat je allerlei interessante betting opties krijgt tijdens het kijken naar een wedstrijd. Live wedden is daarnaast een leuke uitdaging. Je ziet vaak het verloop van een wedstrijd, en kunt zodoende een sterke uitspraak doen over de uitkomst van de wedstrijd. Ben je al bekend met de 79e minuut strategie? Deze strategie houdt in dat je tijdens de laatste minuten van de wedstrijd inzet op het team dat voor staat. De quoteringen zijn dan vaak iets lager, maar de kans is groot dat je wint, en dus kan je grotere bedragen spenderen. De 79e minuut strategie lijkt daarnaast ook écht te werken. Een leuke weddenschap voor spelers die graag live wedden.

Pre-match opties om geld te verdienen 

Nog altijd zetten de meeste mensen hun weddenschappen pre-match in. Wat zijn de leukste pre-match opties om te gokken op voetbal? Denk aan de doelpuntenmakers of het team met de meeste corners. De quoteringen voor dit type weddenschappen zijn vaak boven de 2.00, en dat betekent dat jouw inzet verdubbeld kan worden. Ook zijn deze weddenschappen vaak goed te voorspellen. Pre-match heb je doorgaans te maken met lagere quoteringen, en dus moet je echt op zoek naar de buitenkansjes. Daag jezelf uit om de leukste weddenschappen pre-match en live te vinden.  

Maak wedstrijden nog spannender met voetbal gokken

Binnen de sportweddenschappen is voetbal gokken toch wel de meest populaire sport. Om deze reden zijn veel mogelijkheden ontwikkeld voor iedereen die geld wilt inzetten op voorspellingen omtrent voetbalwedstrijden. Je wordt hierin niet beperkt. Je kunt namelijk wedden op nationale clubs, maar je kunt ook wedden op internationale competities.

Hoe werkt voetbal gokken

Zoals omschreven kun je zowel op nationale als internationale competities wedden. Europa League en de Champions League zijn ook zeer populaire toernooien waar veel aandacht geschonken wordt aan het voetbal gokken. Weet je aan het begin van het toernooi al je geld in te zetten op de uiteindelijke winnaar, dan zul je zeker plezier hebben van een mooi winst bedrag.

Soorten weddenschappen

Niet alleen het wedden op eventuele winnaars is mogelijk, ook kun je uitslagen voorspellen. Je hebt hier in de mogelijkheid om de exacte uitslag te voorspellen. En dan is er nog een andere zeer populaire manier van wedden. En dat is de 1×2 weddenschap. Hierin voorspel je of je thuisploeg wint, dat is getal 1, of dat het gelijkspel wordt, x, of dat de bezoekende partij met punten naar huis gaat, getal nummer 2. Deze manier van gokken wordt het meest gedaan, dit ook omdat het relatief veilig is. Je hoeft namelijk niet met exacte uitslagen te komen. Maar de mogelijkheden houden hier niet op. Je kunt ook nog denken aan wie het eerste doelpunt maakt, binnen hoeveel tijd het eerste doelpunt gemaakt wordt of hoeveel doelpunten er in totaal gemaakt worden. Al deze weddenschappen zijn mogelijk. Het is vooral verstandig dat wanneer je besluit mee te doen aan een weddenschap, je op basis van feiten je geld in zet, en niet omdat je bijvoorbeeld een speler sympathiek vindt bijvoorbeeld.

Wat moet je weten over je zorgverzekering?

Elk jaar stappen miljoenen mensen over van zorgverzekering. Dit is ook niet zo gek, aangezien je jaarlijks weer tientallen euro’s kan besparen wanneer je de juiste zorgverzekering kunt vinden. Heb je al nagedacht over je zorgverzekering 2021? Nee? Dat is niet zo gek, aangezien bijna niemand dat zo vroeg doet. Toch kan het handig zijn om je regelmatig te verdiepen in je zorgverzekering. Zo weet je zeker dat je nooit te veel zal gaan betalen.

 

Wat is een zorgverzekering precies?

Om te beginnen is het natuurlijk handig om te kijken wat een zorgverzekering is. Een zorgverzekering is een verzekering voor je noodzakelijke zorg. Heb je ergens last van en wil je naar je huisarts? Dan worden de kosten hiervoor gedekt door je verzekeringsmaatschappij. De Nederlandse overheid heeft ervoor gekozen om dit verplicht te maken, aangezien de kosten voor zorg erg duur zijn. Wanneer iemand niet verzekerd is, zou de kans dus redelijk groot zijn dat deze persoon zou moeten kiezen tussen z’n gezondheid en z’n portemonnee. Dit wil je natuurlijk niet hebben, want iedereen verdient een goede zorg.

 

Zorgverzekering afsluiten

Door de enorme concurrentiestrijd tussen de zorgverzekeraars, is het wel mogelijk om een goedkopere zorgverzekering te vinden. Veel mensen denken dat dit veel tijd en moeite kost, maar niks is minder waar. Je kan tegenwoordig je gegevens eenvoudig invullen op een zorgvergelijker om de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Je zal direct een overzicht krijgen van alle informatie die je nodig hebt. Wanneer je een geschikte zorgverzekering hebt gevonden. Kan je deze ook vaak direct afsluiten. Zo weet je zeker dat je nooit te veel zal betalen.

Uitvaartverzekering

De dood is een aspect waar wij nooit precies kunnen vast stellen wanneer die zich zal voordoen. Als nabestaanden komen we te zitten met verdriet en pijn in onze harten met het verlies van onze dierbaren. Helaas zijn er onvermijdbare kosten die zich voordoen. Een uitvaart van een overledene brengt kosten met zich mee en die moeten gedekt worden. Die kosten komen net zoals de dood geheel onverwachts. Het is niet vreemd dat het een moeilijke uitdaging kan zijn om de kosten te kunnen dekken. Maar als je een begrafenisverzekering afgesloten hebt, is dat een ander verhaal. Om die reden is het altijd verstandig om een verzekering af te sluiten.

Welke vormen van uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten uitvaartzekeringen die je kunt afsluiten. De keuze voor een soort zal geheel afhangen van je persoonlijke omstandigheden. Je zult zelf moeten bepalen welke vorm het beste aansluit aan je situatie. Uit de verschillende soorten typen uitvaartverzekeringen kun je kiezen tussen Natura uitvaartverzekeringen, Kapitaalverzekering en Natura sommenverzekering. De kosten die gepaard gaan met de verschillende verzekeringen hebben elk weer een ander bedrag die je maandelijks moet aflossen. Welke je ook kiest het is belangrijk om een begrafenisverzekering af te sluiten.

Wat is het verschil tussen uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Tussen het aantal verzekeringen zijn er verschillen op te merken. Ze hebben min of meer wel dezelfde karakter, maar verschillen wel. Het verschil tussen een uitvaartverzekering en overlijdensverzekering is dat uitvaartverzekeringen een levenslang karakter hebben en overlijdensrisicoverzekering een tijdelijk karakter heeft. Aan de andere kant geschiedt de uitkering van uitvaartverzekeringen altijd na het overlijden, terwijl een overlijdensrisicoverzekering uitsluitend uitkeert als de verzekerde voor de einddatum van verzekering komt te overlijden. Een ander belangrijk verschil is dat uitvaartverzekeringen garant staat voor de kosten die gepaard gaan met de begrafenis, terwijl overlijdensrisicoverzekering het weggevallen inkomen na het overlijden opvangt voor een deel of aangewend voor het aflossen van een eventuele hypotheek.

Voor- en nadelen van een uitvaartverzekering

Het voordeel dat uitvaartverzekeringen met zich meebrengen is dat je het niet uitmaakt voor de nabestaanden hoe hoog de kosten zijn voor de uitvaart, bij uitvaartverzekeringen staat de verzekeringsmaatschappij garant voor de kosten. Het organiseren van uitvaartdiensten en alles eromheen vergt organisatie. Ook dat gedeelte wordt bij uitvaartverzekeringen meegenomen. Het nadeel van uitvaartverzekeringen aan de andere kant is dat verzekeraars de premies en voorwaarden mogen aanpassen. Overstappen kan moeizaam gaan, omdat bij verzekeringen je leeftijd een belangrijke rol speelt. Als u de overstap wil doen bent u waarschijnlijk stukken ouder, waardoor de nieuwe premie bedrag die je zal moeten aflossen hoger komt te liggen dan het eerste.

3 beste tips bij het afsluiten van uitvaartverzekeringen

Waarnaar je moet kijken bij het afsluiten van verzekeringen is je wensen op een rijtje zetten. Vragen zoals als u gecremeerd of begraven wil worden zijn een van de simpele vragen die je jezelf moet stellen. Een tweede tip is dat je de premie en de looptijd van de verzekering goed in de gaten moet houden. Het derde tip is om te bekijken als uw kinderen gratis opgenomen kunnen worden in uw polis.

 

Wat je moet weten over het dragen van een mondkapje

Sinds we in het voorjaar van 2020 over de hele wereld geconfronteerd werden met de gevolgen van het coronavirus, is er veel aandacht geweest voor het dragen van een mondkapje. Hoewel dit eerst alleen verplicht was voor mensen die in de zorg werken, dienen we sinds de versoepelingen ook op bepaalde openbare plekken een kapje te dragen. Daarom is het geen slecht idee om even te op te frissen wat nu de dingen zijn waar je op moet letten bij het dragen. Daarnaast gaan we ook kort in op het verschil tussen een medisch en een niet-medisch kapje.

 

Medische en niet-medische mondkapjes

We beginnen met het bespreken van het onderscheid tussen medische en niet-medische kapjes. De eerste categorie wordt voornamelijk gedragen door zorgmedewerkers en beschermt niet alleen de omgeving van de drager, maar ook de drager zelf. Deze kapjes voldoen dan ook aan speciale richtlijnen en standaarden die zijn opgesteld door de Europese Unie met betrekking tot persoonlijke beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Je herkent een medisch mondkapje aan de beschermingsklasse FFP1, FFP2 of FFP3.

 

De niet-medische mondkapjes bieden deze bescherming voor de drager niet. Ze zorgen er alleen voor dat druppels uit de neus en mond van de drager niet in de lucht terechtkomen. Dat is dan ook de reden dat het zo belangrijk is dat we ons allemaal aan de regels van het RIVM houden: zodat iedereen zoveel mogelijk beschermd wordt. Voor meer informatie over de ruimtes waar je een mondkapje dient te dragen, kan je terecht op de website van het RIVM.

 

Over het dragen van een mondkapje

Voor het opzetten, dragen en afdoen van een mondkapje gelden enkele regels die ervoor zorgen dat het verspreidingsrisico van het virus zoveel mogelijk wordt beperkt. Wij hebben hiervoor een handig stappenplan opgesteld, waarin we ingaan op de dingen die je moet doen voor, tijdens en na het dragen.

 

Voordat je het kapje opzet:

 1. Zorg ervoor dat je handen goed gedesinfecteerd zijn.
 2. Raak het mondkapje alleen aan bij de touwtjes.
 3. Voorkom aanrakingen van je gezicht.

 

Tijdens het dragen:

 1. Bedek zowel je mond als je neus, anders heeft het kapje niet veel nut.
 2. Raak het kapje zo min mogelijk aan tijdens het dragen.
 3. Doe het mondkapje alleen af indien het niet anders kan, bijvoorbeeld als je wilt eten of drinken.

 

Het mondkapje afdoen:

 1. Was weer eerst je handen.
 2. Pak het kapje bij de touwtjes vast en haal het in één beweging van je gezicht.
 3. Vermijd aanrakingen van het gezicht met je handen of het mondkapje.
 4. Gooi niet-herbruikbare kapjes direct in de prullenbak.
 5. Was je herbruikbare kapje na ieder gebruik in water met een temperatuur van minstens 60 graden.
 6. Bewaar herbruikbare kapjes in afgesloten zakjes wanneer je deze niet gebruikt.

 

Door je aan deze regels te houden, lever je een aanzienlijke bijdrage aan het verminderen van het verspreidingsrisico van het coronavirus. Denk je nu, misschien moet ik ook wel mondkapjes kopen? Zorg dan eerst dat je deze regels goed onthoudt.

 

De schoonheid en kunst van een Kamer en Suite

Een kamer en suite is de benaming voor een combinatie van een voorkamer en achterkamer veelal gescheiden door schuifdeuren of paneeldeuren. Deze deuren zijn voorzien van sierlijke elementen als glas-in-lood, elegante deurknoppen en bijzondere deurlijsten. Het voordeel van zo’n constructie is dat je op deze manier de twee ruimtes gescheiden kunt houden of juist heel open. De kamer en suites zijn ontstaan in de periode voor de eerste wereldoorlog en ze worden de laatste decennia vaak opnieuw toegepast in nieuwe woningen. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over de stijlelementen en de stijlperiodes van een kamer en suite.

Wat komt erbij kijken?

Binnen een kamer en suite zijn er diverse stijlelementen die terugkomen bij alle stijlperiodes. Dit zijn de boekenkasten, de (schuif)deuren, vestibules, glas-in-lood, plinten en sierlijsten.

 • Boekenkasten zijn één van de belangrijkste elementen in een kamer en suite. Met dit element kun je namelijk grotendeels bepalen of je het interieur nou klassiek maakt of heel modern. De boekenkasten kunnen namelijk op diverse manieren geplaatst worden ten opzichte van schuifdeuren. Tevens kan er hierbij gekozen worden uit sierlijke deurprofielen of juist hele strakke.
 • De deuren kunnen op verschillende manieren worden ingericht. Als je bijvoorbeeld kiest voor schuifdeuren dan brengt dit ook praktische voordelen met zich mee. Je bent verlost van de uitzwaai van de deur en zodoende benut je optimaal de ruimte in uw woning.
 • Glas-in-lood in combinatie met een schuifdeur is bijna kenmerkend voor herenhuizen uit de jaren ’30. De kleurrijke en kunstige uitvoeringen van glas-in-lood zorgen ervoor dat er een luxe doch simpel geheel ontstaat.
 • De plinten in een kamer en suite kunnen het verschil maken tussen de interieuruitstraling. Kies je voor hoge plinten of juist heel lage. Hoge plinten in combinatie met een hoog plafond staat niet alleen heel mooi, het heeft ook iets tijdloos.
 • Sierlijsten zijn de puntjes op de i in een kamer en suite. Hierbij kunnen bijpassende modellen gekozen worden die perfect passen binnen je interieur.

Stijlperiodes.

Men onderscheidt veelal twee stijlperiodes als het gaat om een kamer en suite. Het belle epoque tijdperk, dat ontstaan is tussen 1840 en 1925, en de jaren ’30 stijl. Hierbij is de jaren ’30 stijl te vergelijken met wat we vandaag de dag ‘modern’ zouden noemen. Het belle epoque tijdperk is meer kenmerkend door sierlijke profielen, fraaie trappartijen en marmeren vloeren.

Parkeerbeheer

We denken er vaak niet over na, maar als je jouw auto parkeert tijdens lekker een dagje weg of dagje shoppen, komt er een hele operatie bij kijken als het gaat om het beveiligen van de parkeergelegenheid. En daar mogen we maar wat blij mee zijn. In de laatste jaren zien we namelijk een schrijnende toename in autobranden, vandalisme en autodiefstallen op niet beveiligde parkeerterreinen. Om zorgeloos een dagje weg te kunnen gaan is het natuurlijk wel zo fijne gedachte dat je auto geparkeerd staat in een beveiligde omgeving. Een omgeving die 24/7 gemonitord kan worden en waar nodig ingegrepen. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over de technieken achter parkeerbeheer en wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken. Meer weten over parkeerbeheer Enschede, klik dan op de link.

Op afstand of op locatie?

Parkeerbeheer kan zowel op afstand gebeuren als op locatie. Als men op locatie blijft, dan zie je veelal dat er medewerkers in een ruimte op locatie blijven waar ze alles goed in de gaten kunnen houden. Op afstand biedt hierbij dan meer ruimte voor een compleet pakket. Niet alle parkeergarages zijn namelijk 24 uur per dag open, of het is niet rendabel genoeg om een fulltime servicemedewerker aanwezig te hebben. Dankzij moderne technieken kan nu de service verleend worden die voorheen alleen op locatie kon worden geleverd. Zo kan één partij meerdere parkeergarages ondersteunen zonder dat er 24/7 iemand op locatie hoeft te zitten.

Services van parkeerbeheer (op afstand)

Er zijn een aantal diensten die vanuit één servicecentrale kunnen worden verricht:

 • Bediening van de slagboom
 • Resetten van eventuele betaalautomaten
 • Intercom ondersteuning
 • Aansturen van monteurs indien nodig
 • Monitoring in de parkeergarage

Met behulp van parkeerbeheer op afstand kan er een compleet pakket geboden worden, zonder dat hier fikse prijzen aan gekoppeld zijn. Gekwalificeerde servicemedewerkers kunnen van een afstand met je meekijken en je bezoekers zo snel mogelijk van dienst zijn.

 

Schuttingbouw

Schuttingbouw is natuurlijk belangrijk om je tuin van een nieuwe erfafscheiding te voorzien. Iedereen wil graag genieten van privacy in de eigen achtertuin. Een nieuwe schutting is hier belangrijk bij. Deze zorgt ervoor dat je tuin er netjes opgeruimd uit komt te zien. Daarnaast kan je eindelijk vrij in je eigen achtertuin zitten. Binnen ons team lopen specialisten rond die je hierbij perfect kunnen helpen. Met schuttingbouw Veldhoven maken we de nieuwe erfafscheiding volledig op maat. Dit is een vakkundige klus waarbij we je professioneel kunnen helpen. De klus wordt hierbij vakkundig geklaard en vanuit onze eigen fabriek gaan we aan de slag om de schutting te maken. Vervolgens komen we bij je langs om de schutting op locatie te monteren. Mocht het nodig zijn dan passe we de schutting ter plaatsen aan. Hier zie je achteraf helemaal niets van en je schutting loopt netjes door in je achtertuin.

Kiezen uit verschillende materialen voor je nieuwe schutting

Bij schuttingbouw Veldhoven kan je kiezen uit verschillende materialen voor je nieuwe erfafscheiding. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een hout beton schutting en je tuin volledig voorzien van een betonnen rand met schutting. Dit verlengt de levensduur van het hout en je kan genieten van een strakke moderne schutting. Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor de standaard schutting. Bijvoorbeeld een grenen of douglas schutting. Of als je het echt goed aanpakt kan je ook kiezen voor hardhout. Er zijn meerdere opties mogelijk om je tuin van een nieuwe erfafscheiding te voorzien.

Schutting Helmond

Een nieuwe schutting Helmond is natuurlijk een mooi gezicht als de lente en zomer begint. Je komt weer vaker in de tuin en je wilt weer gaan genieten van je tuin. Helaas kan dit niet als je schutting in slechte staat is. Door gaten in je schutting kan iedereen bij je naar binnen kijken. Zo ervaar je totaal geen privacy in je eigen tuin. Met een nieuwe erfafscheiding zorg je ervoor dat je tuin er weer netjes en opgeruimd uitziet. We zorgen er persoonlijk voor dat je tuin uitgerust wordt met een nieuwe erfafscheiding. Binnen ons assortiment verkopen we verschillende soorten schuttingen die we in de regio Helmond kunnen plaatsen. Je kan bij ons terecht voor de aankoop van een nieuwe erfafscheiding, maar ook voor de montage. Zo zorgen we ervoor dat je schutting volledig op maat gemonteerd wordt.

Een schutting Helmond uitkiezen voor de achtertuin

Een erfafscheiding vormt de basis van je tuin. Vaak wordt eerst de schutting geplaatst en ga je daarna aan de slag om de tuin te bestraten. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over het type schutting dat je monteert. Er zijn verschillende soorten hout waar je uit kan kiezen met elk hun eigen type levensduur. Naast levensduur van het hout kan je kiezen uit verschillende uitstraling. Een hout beton schutting heeft bijvoorbeeld een compleet andere uitstraling, dan een schutting met alleen hout. Bij ons kan je shoppen voor verschillende stijlen om op je eigen erfafscheiding te monteren.