De schoonheid en kunst van een Kamer en Suite

Een kamer en suite is de benaming voor een combinatie van een voorkamer en achterkamer veelal gescheiden door schuifdeuren of paneeldeuren. Deze deuren zijn voorzien van sierlijke elementen als glas-in-lood, elegante deurknoppen en bijzondere deurlijsten. Het voordeel van zo’n constructie is dat je op deze manier de twee ruimtes gescheiden kunt houden of juist heel open. De kamer en suites zijn ontstaan in de periode voor de eerste wereldoorlog en ze worden de laatste decennia vaak opnieuw toegepast in nieuwe woningen. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over de stijlelementen en de stijlperiodes van een kamer en suite.

Wat komt erbij kijken?

Binnen een kamer en suite zijn er diverse stijlelementen die terugkomen bij alle stijlperiodes. Dit zijn de boekenkasten, de (schuif)deuren, vestibules, glas-in-lood, plinten en sierlijsten.

  • Boekenkasten zijn één van de belangrijkste elementen in een kamer en suite. Met dit element kun je namelijk grotendeels bepalen of je het interieur nou klassiek maakt of heel modern. De boekenkasten kunnen namelijk op diverse manieren geplaatst worden ten opzichte van schuifdeuren. Tevens kan er hierbij gekozen worden uit sierlijke deurprofielen of juist hele strakke.
  • De deuren kunnen op verschillende manieren worden ingericht. Als je bijvoorbeeld kiest voor schuifdeuren dan brengt dit ook praktische voordelen met zich mee. Je bent verlost van de uitzwaai van de deur en zodoende benut je optimaal de ruimte in uw woning.
  • Glas-in-lood in combinatie met een schuifdeur is bijna kenmerkend voor herenhuizen uit de jaren ’30. De kleurrijke en kunstige uitvoeringen van glas-in-lood zorgen ervoor dat er een luxe doch simpel geheel ontstaat.
  • De plinten in een kamer en suite kunnen het verschil maken tussen de interieuruitstraling. Kies je voor hoge plinten of juist heel lage. Hoge plinten in combinatie met een hoog plafond staat niet alleen heel mooi, het heeft ook iets tijdloos.
  • Sierlijsten zijn de puntjes op de i in een kamer en suite. Hierbij kunnen bijpassende modellen gekozen worden die perfect passen binnen je interieur.

Stijlperiodes.

Men onderscheidt veelal twee stijlperiodes als het gaat om een kamer en suite. Het belle epoque tijdperk, dat ontstaan is tussen 1840 en 1925, en de jaren ’30 stijl. Hierbij is de jaren ’30 stijl te vergelijken met wat we vandaag de dag ‘modern’ zouden noemen. Het belle epoque tijdperk is meer kenmerkend door sierlijke profielen, fraaie trappartijen en marmeren vloeren.

Parkeerbeheer

We denken er vaak niet over na, maar als je jouw auto parkeert tijdens lekker een dagje weg of dagje shoppen, komt er een hele operatie bij kijken als het gaat om het beveiligen van de parkeergelegenheid. En daar mogen we maar wat blij mee zijn. In de laatste jaren zien we namelijk een schrijnende toename in autobranden, vandalisme en autodiefstallen op niet beveiligde parkeerterreinen. Om zorgeloos een dagje weg te kunnen gaan is het natuurlijk wel zo fijne gedachte dat je auto geparkeerd staat in een beveiligde omgeving. Een omgeving die 24/7 gemonitord kan worden en waar nodig ingegrepen. In deze blog ga ik je wat meer vertellen over de technieken achter parkeerbeheer en wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken. Meer weten over parkeerbeheer Enschede, klik dan op de link.

Op afstand of op locatie?

Parkeerbeheer kan zowel op afstand gebeuren als op locatie. Als men op locatie blijft, dan zie je veelal dat er medewerkers in een ruimte op locatie blijven waar ze alles goed in de gaten kunnen houden. Op afstand biedt hierbij dan meer ruimte voor een compleet pakket. Niet alle parkeergarages zijn namelijk 24 uur per dag open, of het is niet rendabel genoeg om een fulltime servicemedewerker aanwezig te hebben. Dankzij moderne technieken kan nu de service verleend worden die voorheen alleen op locatie kon worden geleverd. Zo kan één partij meerdere parkeergarages ondersteunen zonder dat er 24/7 iemand op locatie hoeft te zitten.

Services van parkeerbeheer (op afstand)

Er zijn een aantal diensten die vanuit één servicecentrale kunnen worden verricht:

  • Bediening van de slagboom
  • Resetten van eventuele betaalautomaten
  • Intercom ondersteuning
  • Aansturen van monteurs indien nodig
  • Monitoring in de parkeergarage

Met behulp van parkeerbeheer op afstand kan er een compleet pakket geboden worden, zonder dat hier fikse prijzen aan gekoppeld zijn. Gekwalificeerde servicemedewerkers kunnen van een afstand met je meekijken en je bezoekers zo snel mogelijk van dienst zijn.

 

Schuttingbouw

Schuttingbouw is natuurlijk belangrijk om je tuin van een nieuwe erfafscheiding te voorzien. Iedereen wil graag genieten van privacy in de eigen achtertuin. Een nieuwe schutting is hier belangrijk bij. Deze zorgt ervoor dat je tuin er netjes opgeruimd uit komt te zien. Daarnaast kan je eindelijk vrij in je eigen achtertuin zitten. Binnen ons team lopen specialisten rond die je hierbij perfect kunnen helpen. Met schuttingbouw Veldhoven maken we de nieuwe erfafscheiding volledig op maat. Dit is een vakkundige klus waarbij we je professioneel kunnen helpen. De klus wordt hierbij vakkundig geklaard en vanuit onze eigen fabriek gaan we aan de slag om de schutting te maken. Vervolgens komen we bij je langs om de schutting op locatie te monteren. Mocht het nodig zijn dan passe we de schutting ter plaatsen aan. Hier zie je achteraf helemaal niets van en je schutting loopt netjes door in je achtertuin.

Kiezen uit verschillende materialen voor je nieuwe schutting

Bij schuttingbouw Veldhoven kan je kiezen uit verschillende materialen voor je nieuwe erfafscheiding. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een hout beton schutting en je tuin volledig voorzien van een betonnen rand met schutting. Dit verlengt de levensduur van het hout en je kan genieten van een strakke moderne schutting. Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor de standaard schutting. Bijvoorbeeld een grenen of douglas schutting. Of als je het echt goed aanpakt kan je ook kiezen voor hardhout. Er zijn meerdere opties mogelijk om je tuin van een nieuwe erfafscheiding te voorzien.

Schutting Helmond

Een nieuwe schutting Helmond is natuurlijk een mooi gezicht als de lente en zomer begint. Je komt weer vaker in de tuin en je wilt weer gaan genieten van je tuin. Helaas kan dit niet als je schutting in slechte staat is. Door gaten in je schutting kan iedereen bij je naar binnen kijken. Zo ervaar je totaal geen privacy in je eigen tuin. Met een nieuwe erfafscheiding zorg je ervoor dat je tuin er weer netjes en opgeruimd uitziet. We zorgen er persoonlijk voor dat je tuin uitgerust wordt met een nieuwe erfafscheiding. Binnen ons assortiment verkopen we verschillende soorten schuttingen die we in de regio Helmond kunnen plaatsen. Je kan bij ons terecht voor de aankoop van een nieuwe erfafscheiding, maar ook voor de montage. Zo zorgen we ervoor dat je schutting volledig op maat gemonteerd wordt.

Een schutting Helmond uitkiezen voor de achtertuin

Een erfafscheiding vormt de basis van je tuin. Vaak wordt eerst de schutting geplaatst en ga je daarna aan de slag om de tuin te bestraten. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over het type schutting dat je monteert. Er zijn verschillende soorten hout waar je uit kan kiezen met elk hun eigen type levensduur. Naast levensduur van het hout kan je kiezen uit verschillende uitstraling. Een hout beton schutting heeft bijvoorbeeld een compleet andere uitstraling, dan een schutting met alleen hout. Bij ons kan je shoppen voor verschillende stijlen om op je eigen erfafscheiding te monteren.

All round care

Werken bij All round care geeft voldoening en zeker wanneer je wilt werken in de gehandicaptenzorg. Het verzorgen van mensen met een een verstandelijke of fysieke beperking geeft heel veel bevrediging en levensvreugde. Deze mensen help je dagelijks, om een volwaardig bestaan te hebben. Gezondheidsproblemen moet je kunnen herkennen en ook zal een deel van de functie bestaan uit verpleegtechnische handelingen.

Werkend in de gehandicaptenzorg zul je probleemoplossend moeten kunnen werken en grote affiniteit moeten hebben met de gehandicapte mens. Ook is het hebben van geduld een goede eigenschap.

Beperkingen

Gehandicaptenzorg biedt zorg en ondersteuning aan veel verschillende cliënten.

Lichamelijke beperkingen kunnen zich voordoen bij mensen die moeilijk kunnen bewegen, zien of horen (zintuiglijke beperking). Het hoeft niet altijd zo te zijn dat iemand die blind of doof is verzorging nodig heeft. De meeste mensen die zo’n beperking vanaf de geboorte hebben, kunnen zich prima staande houden in onze maatschappij. Werken, zich verplaatsen, sporten, huishoudelijk werk of naar school gaan, zal vaak zelfstandig kunnen worden uitgevoerd. Het is anders wanneer een persoon (tijdelijk) beperkt is door bijvoorbeeld brandwonden of herstellende is van een auto-ongeluk. Deze mensen hebben over het algemeen zorg nodig.

Er zijn ook mensen met een (ernstige) beperking of chronische ziekte die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Er zal dan altijd iemand in de buurt moeten zijn die begeleiding kan geven op het gebied van wassen en aankleden, eten of het toedienen van medicijnen. Soms woont zo’n persoon in een zorginstelling, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Kenmerkend voor een verstandelijke beperking is de ontwikkelingsstoornis. Een laag IQ geeft vaak achterstand in kennis, gedrag en ontwikkeling in de taal.

Het Downsyndroom is een duidelijke oorzaak. Er kan echter ook tijdens de geboorte een hersenbeschadiging zijn ontstaan door zuurstofgebrek. Ook een hersenvliesontsteking in de kindertijd kan gevolgen hebben voor de ontwikkeling van een mens.

Beperkingen kunnen van persoon tot persoon verschillen. Een verstandelijke beperking

kan worden ingedeeld in verschillende categorieën. Een licht verstandelijke beperking heeft in combinatie met gedragsproblemen een geheel andere aanpak nodig hebben dan een meervoudige beperking.

De meervoudige beperking is een combinatie van lichamelijk, zintuiglijke en/of verstandelijke beperking.

Ben je geïnteresseerd in het werken in de gehandicaptenzorg? Neem dan contact op met All round care

De zorgverlener

 

De zorgverlener die afkomstig is van All round care heeft alle expertise in huis die nodig is om te werken met gehandicapten. Een goede zorgverlener brengt in beeld wat precies de functioneringsproblemen zijn en zal de behandeling hier op af stemmen. Inzicht op het gebied van gezondheid en gedrag is niet gemakkelijk. Beoordeling van de juiste zorg en ondersteuning is van belang voor een prettig leven van de gehandicapte mens.

 

Bespaar jij al op je energierekening?

Energie is niet goedkoop. Veel mensen krijgen te kampen met een torenhoge energierekening. Toch zijn er een hoop manieren om de kosten van de energierekening te drukken. Benieuwd naar wat die manieren zijn? Lees dan vooral verder.

Energie besparen: de beste tips

De meest voor de hand liggende manier om de kosten van de energierekening te drukken is het besparen op energie. Dit klinkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Voor heel veel dingen heeft u nou eenmaal energie nodig. Maar het is ook zeker niet onmogelijk. De beste tips om te besparen op energie zijn:

1. Isoleer uw huis. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar toch zijn er nog erg veel woningen niet goed geïsoleerd. Goede Isolatie scheelt erg veel in energieverbruik.

2. Gebruik spaar- en LED-lampen. Wie er nog geen spaarlampen of LED-lampen gebruikt moet hier snel verandering in brengen. Spaarlampen verbruiken 75% minder energie en gaan veel langer mee dan gloeilampen. LED-lampen zijn zelfs nog zuiniger en gaan nog langer mee!

3. Verminder onnodige energie. Veel mensen laten stekkers in het stopcontact, zonder dat deze ergens aan zijn gesloten. Dit is onnodige energie. Zet ook uw radio en tv niet op stand-by, maar helemaal uit.

4. Ontdooi de vriezer. Veel mensen weten dit niet, maar uw vriezer regelmatig ontdooien kan veel energiekosten besparen. In een vriezer ontstaat namelijk ijs, waardoor er meer energie nodig is om de vriezer op temperatuur te houden. Als u de vriezer ontdooit, ontdooit u ook het ijs.

Energieleveranciers vergelijken

Veel mensen weten dit niet, maar er is een grote kans dat u te veel betaald voor uw energierekening. De makkelijkste manier om op energiekosten te besparen is dan ook het overstappen naar een energieleverancier met een energiecontract wat u gunstig uitkomt. Hiervoor is het belangrijk energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Energie vergelijken is de beste manier om er achter te komen welk energiecontract het beste bij u past.

Stap over en begin met besparen

Overstappen energie is de makkelijkste en snelste manier om geld te besparen op je energierekening. Als u van plan bent om over te stappen, hou dan wel rekening met de opzeg termijn van uw huidige energieleverancier.

 

Beveiligingscamera

Als je ver van huis bent is het een fijn idee dat je woning beveiligd wordt. Je kan je woning o.a. beveiligen met een bewakingscamera. De camera kan je naast de alarminstallatie in huis monteren. Met verschillende camera’s kan je op afstand je woning in de gaten houden. Bij bepaalde camera’s kan je zelfs een bewegingsmelder instellen. Op het moment dat er iemand door het beeld heenloopt krijg je direct een melding op je telefoon. Je weet zo meteen dat er iemand loopt die er niet hoort. Zo is een bewakingscamera een aanvulling op je alarminstallatie. Het is natuurlijk fijn als er een sirene afgaat. Maar het komt ook voor dat een sirene een vals alarm afgeeft Het is in zo’n situatie fijn als je via de beelden kan zien wat er zich echt in je woning afspeelt.

Vandalisme neemt af door bewakingscamera

Is er spraken van vandalisme in je buurt? Het is bewezen dat het ophangen van een beveiligingscamera vandalisme doet afnemen. Door zichtbaar een camera op te hangen weten vandalen dat de pakkans een stuk groter wordt. De kans is groot dat ze op een andere plek proberen slachtoffers te maken. Wij kunnen je helpen om draadloos je eigen bewakingscamera op te hangen. Dankzij je eigen wifi netwerk kan je een woning professioneel beveiligen en in de gaten houden. Het in de gaten houden kan op afstand en niemand kan zo ongestoord meer in de buurt van je woning komen. We laten je dan ook graag zien wat er allemaal mogelijk is met je eigen bewakingscamera.

Recherche bureau

Recherche bureau kan ingezet worden voor zaken die niet opgepakt worden door de politie. Sommige zaken zijn helaas niet voor de politie weggelegd. Bijvoorbeeld een onderzoek of een personeelslid inderdaad wel echt ziek is. Als je het vermoeden hebt dat je personeel fraude pleegt met ziekmelden, dan kan je hier actie op ondernemen. Eén van onze recherche diensten is het schaduwen van personeel. Hierbij checken we of iemand wel zo ziek is als beweerd wordt. We komen ook met bewijzen als blijkt dat iemand helemaal niet ziek is. Als recherche bureau zijn we erkend door justitie. Hierdoor mogen we officiële bewijzen aanleveren voor rechtszaken. Uiteraard is dit wel fijn om te weten als je van plan bent om onze recherche diensten in te schakelen. We helpen je graag om de zaak volgens de wet op te lossen. Met onze bewijzen kan je naar de rechtbank stappen en je gelijk halen.

Privé zaken laten oplossen door een detective

Binnen onze recherche diensten is er ook ruimte voor privé zaken. Bijvoorbeeld als je wilt weten of je partner een ander heeft. Of als je wilt weten of je ex samenwoont met een nieuwe partner. Dit laatste kan van belang zijn voor de betaling van alimentatie. Het enige nadeel is dat je met officieel bewijs moet komen. Uiteraard kunnen wij je hierbij helpen en ervoor zorgen dat je bewijs krijgt voor de rechtbank. Maak gerust een afspraak met ons recherche bureau als je wel wat hulp kan gebruiken. Wij staan graag voor je klaar.

Wijnglazen gemaakt uit eco-kristalglas

Wijnglazen gemaakt uit glas of kristalglas is voor de meeste liefhebbers wel bekend. Het glasmerk RCR komt echter dit jaar met een nieuwe benaming voor hun glaswerk. Ze komen als één van de eerste glasproducenten ter wereld met eco-kristalglas. Dit is het groene alternatief voor het milieuverontreinigende kristalglas. Het lijkt erop dat nu ook in de glaswereld gewerkt wordt aan een milieuvriendelijk alternatief voor het produceren van glaswerk. RCR lijkt hierin het voortouw te nemen vanuit Italië.

Eco-kristalglas bevat vrijwel geen lood

Echt kristalglas werd vroeger geproduceerd met minimaal 21% lood. Als dit niet zo was dan kon het geen kristalglas genoemd worden. Al vrij snel kwamen we tot de ontdekking in de 20ste eeuw dat lood niet zo gezond was. Het kan schadelijk zijn voor onze eigen gezondheid, maar ook voor het milieu. Toch blijft de vraag naar puur kristalglas bestaan. Daarom besloten de meeste glasfabrieken gezamenlijk een nieuwe variant genaamd Cystaline te produceren. Dit is loodvrij kristalglas waar nog maar 2% lood inzit. Het glas is zo bewerkt in de fabriek dat het niet van echt kristalglas te onderscheiden is. Het glas maakt zelfs hetzelfde zang geluid als echt kristalglas.

Gemaakt van gerecycled kristalglas

De wijnglazen van RCR worden naast Crystaline gemaakt van gerecycled kristalglas. Er worden geen nieuwe grondstoffen gebruikt om het glaswerk te produceren. Dit is uiteraard minder belastend voor ons eigen milieu. Bij het omsmelten van het glas worden er nieuwe toepassingen gebruikt. Waardoor het glas wel het effect van puur kristalglas krijgt. Het wordt zo een compleet nieuw product op basis van oud kristalglas.

Volledig geproduceerd met zonne-energie

RCR heeft natuurlijk het grote voordeel dat de fabriek gevestigd is in het vrijwel altijd zonnige Toscane. Hier maken ze goed gebruik van want in 2018 hebben ze het complete dak van de fabriek volgelegd met zonnepanelen. Hierdoor kunnen ze hun glas volledig groen produceren. De wijnglazen zijn dus 100% gemaakt uit eco-kristalglas. Hiermee is RCR één van de weinige fabrieken die deze stap echt durft te nemen. Een hele prestatie als je het ons vraagt!

 

Zorgverzekering bril

Een zorgverzekering bril is niet standaard in het basispakket opgenomen. Een nieuwe bril komt daardoor volledig voor je eigen rekening. Het is wel mogelijk om jezelf aanvullend te verzekeren voor een nieuwe bril. Met een aanvullende zorgverzekering bril wordt een groot deel van de kosten gedekt door je zorgverzekeraar. Er zitten alleen wel grote verschillen tussen de zorgverzekeraars met een aanvullende dekking. Een zorgverzekering bril is soms niet de voordeligste optie als zorgverzekering. Je krijgt soms maar een klein deel gedekt en je betaald hier de hoofdprijs voor. Vaak is het alleen voordelig als je ook gebruik maakt van andere aanvullende ziektekosten uit de aanvullende module. Het is zeker weten de moeite waard om dit even in de gaten te houden. Vooral als je een aanvullende zorgverzekering bril wilt afsluiten en je de kosten van je bril wilt dekken.

Diabetes zorgverzekering voor aanvullende zorg

Helaas is diabetes niet volledig gedekt door de basisverzekering. Het maakt vaak een groot verschil welk type diabetes je hebt. Bij diabetes type 1 krijg je vaak meer vergoed dan bij diabetes type 2. Toch wil je ook graag dat jouw zorgkosten volledig gedekt worden. Het kan de moeite waard zijn om op zoek te gaan naar een diabetes zorgverzekering. Een zorgverzekeraar die o.a. een groot deel van de extra zorgkosten bij diabetes dekt. Het is hierbij zeker weten de moeite waard om de verschillen in premie en dekking met elkaar te vergelijken. Je weet zo zeker of je goed verzekerd bent voor de behandeling die je nodig hebt bij diabetes.