Drie sterke troeven waar een Duitse keuken over beschikt

Voor menig aantal mensen geldt dat ze in de praktijk echt zweren bij het gebruik van een Duitse keuken. Door de jaren heen is het kopen van keukens van Duitse makelij dan ook gevoelig populairder geworden. Voor anderen is het niet altijd helemaal duidelijk waar deze populariteit nu eigenlijk vandaan komt. Ook onze Nederlandse keukens beschikken immers toch over een prima kwaliteit? Dat is zeker zo. Het is veelal vooral de aankoopprijs van de keuken die mensen ertoe aanzet om toch maar te kiezen voor een Duits exemplaar. Wil jij hier nu graag wat meer over te weten komen? Dan moet je, je zeker en vast even verdiepen in de onderstaande informatie!

1.) Het aanbod met Duitse keukens is ongelofelijk uitgebreid

In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat het kopen van een Duitse keuken mogelijk is in de meest uiteenlopende stijlen. Dat is natuurlijk helemaal geen overbodige luxe. Voor de ene persoon geldt bijvoorbeeld dat hij (of zij) graag de keuken gerealiseerd ziet worden in een strakke, moderne stijl terwijl iemand anders weer zal zweren bij bijvoorbeeld een landelijke of een klassieke uitstraling. De ruime keuze die er bestaat op het gebied van Duitse keukens zorgt er in ieder geval in de praktijk voor dat maatwerk vaak helemaal niet is vereist. Hoe dan ook, voor mensen die bezig zijn met de inrichting van hun nieuwe woning is het zeker de moeite waard om te overwegen om over te gaan tot het kopen van een keuken van Duitse makelij.

2.) Een Duitse keuken is doorgaans financieel zeer interessant

Het realiseren van een keuken in je woning gaat in de praktijk altijd gepaard met vrij stevige kosten. Door te opteren voor het kopen van een Duitse keuken zal je kunnen vaststellen dat je deze kosten behoorlijk kan drukken. In vergelijking met Nederlandse keukens geldt voor Duitse exemplaren dat ze behoorlijk wat voordeliger kunnen uitvallen terwijl er toch niet wordt geraakt aan de kwaliteit. Op deze manier ontstaat een prijs-kwaliteitverhouding om duimen en vingers van af te likken. Zou jij ook graag een mooie besparing willen kunnen realiseren op jouw nieuwe keuken, maar dan wel zonder dat je genoegen moet nemen met kwaliteitsverlies? Dan zal je in de praktijk altijd kunnen vaststellen dat de keuze voor een keuken van Duitse makelij zeer interessant kan zijn.

3.) Je bent altijd verzekerd van uitstekende garantievoorwaarden

Last but not least valt het bij Duitse keukens ongelofelijk sterk op dat er nagenoeg altijd sprake is van zeer sterke garantievoorwaarden. Dat is te wijten aan het feit dat de Duitse producenten bijzonder overtuigd zijn van de kwaliteit van hun product. Wanneer dat het geval is spreekt het voor zich dat niets je tegen hoeft te houden om een goede garantie aan te bieden. Dit bewijst eens temeer de uitstekende, kwalitatieve eigenschappen waar Duitse keukens zich door kenmerken. Ben je dus met andere woorden van plan om een bepaalde, nieuwe keuken te realiseren in je woning? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat de keuze voor een Duitse keuken meer dan de moeite waard is om te overwegen. Je zal er immers ongetwijfeld met alle plezier gebruik van (blijven) maken.

 

Tips voor de verkoop van je camper

Ben jij de trotse eigenaar van een camper, maar wil je een nieuw model aanschaffen? Of ben je de camper vakanties zat en ben je van plan volgend jaar op vakantie te gaan met het vliegtuig? Of misschien heb je een andere reden om de camper te verkopen? Je camper heeft je vast en zeker mooie vakanties gebracht. Maar nu is de tijd gekomen voor het verkopen van je camper. Welke reden je ook hebt voor de verkoop van je camper, met deze tips haal je het maximale uit de verkoop.

Denk vooraf na over je verkoopprijs

Voordat je jouw camper te koop gaat zetten, is het verstandig goed na te denken over de verkoopprijs. Wat wil je er graag voor hebben? Voor het bepalen van deze prijs, zijn enkele zaken belangrijk om in acht te nemen. Zo is het bouwjaar van de camper van invloed op de prijs. Ook de staat van je camper bepaalt mede de prijs en het merk is van belang. Voor een populair merk, zoals Hymer, kun je vaak een hogere prijs vragen, dan voor een minder populair merk. Door andere advertenties te bekijken en vergelijken, kun je vaak al een bepaalde prijs vaststellen. Vergeet bij de verkoopprijs ook niet de kosten mee te rekenen die je maakt om de camper te verkopen, zoals bijvoorbeeld advertentiekosten of kosten voor bemiddeling.

Advertentie opstellen

Nadat je goed hebt nagedacht over de prijs, kun je aan de slag met de advertentie. Stel een heldere en complete advertentie op. Hoe meer informatie en details je geeft, hoe betrouwbaarder de advertentie overkomt. Je kunt de advertentie vervolgens online op verschillende plekken aanbieden. Uiteraard kun je deze plaatsen op algemene verkoopsites, maar er zijn ook specifieke sites met enkel campers en caravans. Vergeet ook niet om duidelijke foto’s toe te voegen. Dit vergroot je kans op succes!

Je camper laten verkopen

Je kunt er ook voor kiezen je camper door een bemiddelaar te laten verkopen. Het grote voordeel van deze manier van camper verkoop, is dat je er zelf weinig tijd aan kwijt bent en toch een goede prijs voor je camper ontvangt. Daarnaast weet een camper verkoop bemiddelaar de juiste potentiële kopers te bereiken en is jouw camper zo verkocht. Aan deze manier van camper verkoop zijn voor jou geen extra kosten verbonden. Je spreekt met de bemiddelaar een verkoopprijs af en deze telt daar zijn kosten bij op. De koper betaalt dus eigenlijk de kosten voor de camper bemiddelaar.

3 tips om je huis nog huiselijker te maken

Heb jij al van alles geprobeerd om van je huis echt een thuis te maken, maar wil het maar niet lukken? Soms kan iets simpeler zijn dan je denkt. Je kunt met slechts een aantal stappen van iedere ruimte namelijk een ‘thuis’ maken, maar dan dien je het wel op de juiste manier te doen. Begin met een carte blanche en voer de volgende stappen uit. Zo voel jij je binnenkort echt thuis in je eigen huis.  

Maak gebruik van licht en warmte

Allereerst is het erg belangrijk om met licht en warmte te werken. Een goed verlicht huis zorgt al snel voor een veel huiselijker effect. Ik heb het hier niet over een TL buis aan je plafond, maar juist over sfeervolle verlichting. Zorg dat je in iedere hoek van de kamer voldoende licht hebt, maar voorkom dat je woonkamer een lichtbak wordt. Dan is het gezellige gevoel ver te zoeken namelijk. Je kunt hiervoor gebruik maken van warm en zachte sfeerverlichting in de vorm van tafellampen, staande lampen en hanglampen. Ook de open haard of een paar mooie kaarsen kunnen (letterlijk) bijdragen aan de warme sfeer in huis. 

Groen, groener, groenst

Een goede dosis groen kan het huiselijke gevoel nog meer versterken. Kies daarom voor een paar mooie planten in je interieur. Heb je een hele grote woonkamer? Dan kunnen een paar grote planten echt een statement vormen in de ruimte. Heb je juist een kleinere woonkamer, kies dan bijvoorbeeld voor een paar kleinere planten om het niet meteen tot een jungle te maken. Planten zijn niet alleen erg gezellig, maar ook nog eens goed voor je. Je kunt de planten verspreid door je woonkamer zetten, maar het is ook leuk om een hoekje te maken met meerdere planten van verschillende soorten en maten bij elkaar.  

De finishing touch: persoonlijke decoratie

Dan het laatste en misschien wel het belangrijkste: ga voor persoonlijke decoratie. Heb je allemaal designer items in je huis staan waar je eigenlijk helemaal niets mee hebt? Dan ga je je er ook niet meer thuis door voelen. Je kunt beter kiezen voor een aantal persoonlijke decoratie stukken. Denk hierbij aan fotolijsten gevuld met foto’s van jullie mooiste reizen of van jullie gezin, maar ook aan andere persoonlijke spullen. Neem bijvoorbeeld dat vaasje die je van je oma hebt gekregen, maar die eigenlijk al jaren op zolder staat en geef die een mooi plekje. Door je woning persoonlijk te maken gaat het vanzelf aanvoelen als thuis, jouw thuis.   

Tips voor paarden

Veel mensen hebben een grote liefde voor paarden en paardrijden, meestal gaan de twee hand in hand. De liefde voor paarden is al heel lang geleden ontstaan, paarden werden toen ook vooral als vervoermiddel gebruikt. Jaren verder en er is nog steeds een grote liefde voor het dier. Ook wordt paardrijden nog steeds geleerd, geoefend en met passie gedaan. Veel mensen die een liefde voor paarden, paardrijden of allebei hebben besluiten uiteindelijk zelf een paard te kopen. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld graag met paarden willen gaan werken dus een hoefsmid worden of op de manege gaan werken. Wat de situatie ook mag zijn het is dan handig dat je weet hoe een paard in elkaar zit en hoe je bepaalde dingen moet aanpakken. We gaan je daarmee in dit artikel helpen, hoe moet je een paard vervoeren?, Hoe moet je de hoeven verzorgen? We gaan het je allemaal vertellen.

Vervoeren

Wil je je paard vervoeren, dan is het belangrijk dat je dit veilig doet en dat je rekening houdt met een aantal belangrijke dingen. Als een paard ziek is of open wonden heeft dan mag het paard sowieso niet vervoerd worden, voor hobby redenen. Er mogen maximaal twee paarden vervoerd worden voor hobby redenen, als het meer paarden dan 2 zijn wordt het als beroepsmatig gezien. Hierbij gelden andere regels dus let daar op. De veiligheid van het paard tijdens het vervoeren is natuurlijk ook erg belangrijk. Bescherm de benen van het paard door middel van transportbeschermers. Door de kleine ruimte kan het paard veel stress ervaren en zweten, doe het paard dan een zweetdeken op. Je kan zelf een paardentrailer aanschaffen of je kan er een huren bijvoorbeeld bij Van Laar Aanhangwagens.

Sociaal contact

Paarden zijn kudde- en vluchtdieren, ze willen met soortgenoten leven om zich comfortabel te voelen. Het is daarom belangrijk dat een paard dat je ervoor zorgt dat een paard het grootste deel van de dag minimaal een ander paard kan zien. Hoe meer paarden bij elkaar en hoe langer des te beter.

Hoefverzorging 

De hoeven zijn een belangrijk onderdeel van een paard en het is erg belangrijk om deze goed te verzorgen. Het wordt aangeraden om de hoeven dagelijks te krabben. Als je paard last heeft van droge hoeven dan is de voeten plaatsen in een bak modder vaak de oplossing. Als er sprake is van scheuren en afbrokkeling van de hoeven door extreme droogte of andere oorzaken, neem dan contact op met een hoefsmid. Het is sowieso aangeraden om eens in de 6 tot 8 weken een hoefsmid te laten komen. Ook is het handig om te weten dat als de hoeven slecht of raar ruiken er hoogstwaarschijnlijk iets mis is, neem ook dan weer contact op met een hoefsmid.

Om deze redenen hoor je je tuin goed te beregenen

Beregening is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin er mooi uitziet. Al vanaf de lente hebben bloemen meer water nodig. Normaliter is het in de zomertijden warmer en droger. Je planten en gewassen drogen dan ook gauw uit. Een uitgebreid beregeningsplan verzorgt de tuin op een systematische wijze. Dit type beregening van je tuin is daarom geautomatiseerd om je moeite en geld te besparen. Afhankelijk van de tuingrootte wordt een beregeningsplan aangelegd met grondwater en sproeiers. Hiervoor moet gegraven worden, een ingewikkeld proces op zich. Je moet denken aan veel variabelen omdat je misschien aan de lange termijn denkt en dus iets zoekt wat toekomstbestendig is. In dit artikel geven we een paar overwegingen bij de beregening van je erf. 

Bespaart hoveniers kosten

Je bent over het algemeen voordeliger uit dan wanneer je een hovenier inhuurt. Sowieso als het extreem hete zomerdagen zijn. Het gazon moet dan continu besproeit worden. Ook kan het zijn dat wanneer je op vakantie bent dat een hovenier gaat rondneuzen en dingen onbedoeld sloopt. Het besproeien van je gazon is arbeidsintensief, zeker voor de grotere tuinen. De meeste mensen zijn ten slot van rekening vaker binnen dan dat ze buiten in de tuin aan het werk zijn. Een installateur heeft de ervaring. Laat daarom iemand anders het installeren. Voordat je aan de gang kan gaan met het automatiseren van je beregening hoor je een advies op te vragen bij de lokale experts. Doe-het-zelvers zijn misschien geneigd om alleen bezig te gaan maar in meeste gevallen kost dit juist meer tijd. Daarom is het laten installeren van beregeningsapparatuur door een gecertificeerde installateur beter. Deze heeft een specifieke machine die gebruikt wordt om voorzichtig te graven. Natuurlijk wordt er niet meer gegraven dan strikt noodzakelijk is.

Voor zowel grote als kleine tuinen

Een goede beregeningsinstallatie is belangrijk voor elke soort tuin. Voor de grote tuinen is het natuurlijk een behoorlijke klus om elk stukje grond lekker vochtig te houden. Dit kan een hele dag duren en dat met hoge temperaturen. Daarbij is een bronboring meer op z’n plaats doordat het uit de waterleiding aardig in de papieren op kan lopen. Een kleine tuin heeft relatief minder water nodig dan een grote tuin en daarom is het eerder rendabel om de waterleiding te gebruiken. Ook is het goed om te weten dat de bodemsoorten invloed hebben op de efficiëntie van de bronboring. Dit reflecteert zich op natuurlijke wijze in de kostenposten en daarom is een op maat gemaakte offerte beschikbaar.

Waarom walnoten zo gezond zijn

Waarschijnlijk heb jij vaak gehoord dat noten heel gezond zijn, en dat jij er elke dag wel een paar zou moeten eten. Maar nu vraag jij je vast af, waarom dan toch? Nou, het eten van noten zitten vol antioxidanten en gezonde voedingsstoffen, en dan hebben we het vooral over walnoten. Walnoten behoren tot een van de gezondste soorten, en in dit artikel vertellen we je waarom.

Walnoten bevatten gezonde vetten

Walnoten behoren tot de notenboom familie, samen met hazelnoten, paranoten, cashewnoten, pecannoten en macadamia noten. Elke noot heeft zijn eigen aparte voedingsprofiel. Walnoten worden gezien als een van de gezondste noten soorten, en dat heeft te maken met het hoge antioxidant gehalte. Deze antioxidanten beschermen je tegen agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan weefsels en cellen. Dus hoe hoger het antioxidant gehalte, hoe beter je bent beschermd tegen deze stoffen. Daarnaast bevatten walnoten ook onverzadigde vetten als omega-3, welke ook veel voordelen met zich meebrengt. Je lichaam kan onverzadigde vetzuren niet zelf aanmaken, dus je zou het moeten binnenkrijgen via je voeding. 

De vele gezondheidsvoordelen 

Walnoten zijn echt de koningen onder de noten. Dit komt niet alleen door hun mooie uiterlijk, maar ook omdat ze het meest gezond zijn. Ten eerste bevatten walnoten veel vezels en eiwitten, wat ondersteunend werkt tijdens het afvallen. Vezels geven je sneller een vol gevoel en eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor je spieren. Om die reden heb je minder snel zin in allerlei andere versnaperingen. Ook zijn walnoten rijk aan magnesium, calcium, ijzer, koper, zink en kalium. Een hele hand vol! Deze goede eigenschappen zorgen ervoor dat je een betere nachtrust zult hebben en minder stress zult ervaren. Ook stimuleert het je stofwisseling, helpt het tegen diabetes en verlaagt het je bloeddruk. Dus wil jij al een tijdje online walnoten bestellen? Zeker doen! 

Eet met mate 

Zoals je hierboven wel uit kunt halen is het eten van walnoten goed voor je lichaam. Het klopt dus dat wanneer je dagelijks een handje vol walnoten eet, je kunt profiteren van veel gezondheidsvoordelen. Let wel op, eet ze met mate. Er zitten calorieën in, dus als je er teveel van eet zou je er zeker van kunnen aankomen. Eet dus niet meer dan een handje vol per dag of probeer de walnoten te verwerken in de maaltijden die je eet. Walnoten zijn volkomen vleesvervangers, ze worden daarom ook steeds vaker  in vegetarische gerechten gebruikt, zowel voor de smaak als voor de gezondheid.

 

Hoe hou je je koffiegebruik duurzaam op kantoor?

Wie bij een koffie service in Drenthe de perfecte koffie voor op kantoor heeft gehaald, heeft voor een fijne toevoeging aan de werkvloer gezorgd. Verse, goede koffie is immers iets waar elke werknemer naar uit kan kijken. Maar hoe hou je je koffiegebruik een beetje duurzaam? Hoe voorkom je onnodig afval en zorg je ervoor dat het koffiegebruik wat milieuvriendelijker verloopt?

 

Gebruik dezelfde koffiebekers

Met een gemiddelde consumptie van vier kopjes koffie per dag, drinkt Nederland een flinke hoeveelheid van deze drank over een jaarlijkse periode. Wie voor elke kop een nieuwe beker neerzet, zal zien dat het gebruik van deze bekers behoorlijk oploopt. Daarom is het geen slecht idee om elke keer dezelfde koffiebeker te gebruiken, om het bekerafval flink in te dammen. Kartonnen bekers zijn natuurlijk makkelijk en hoeven niet afgewassen te worden, maar het brengt dus wel een enorme berg afval. Door aardewerken koppen te gebruiken, die toegewezen worden aan verschillende werknemers, voorkom je die berg. Ook zijn er speciale kartonnen bekers die meerdere keren gebruikt kunnen worden, zodat het afval flink ingeperkt wordt.

 

Blijf recyclen

Mocht je toch allerlei kartonnen koffiebekers hebben, zorg er dan voor dat ze los van het overige afval worden ingezameld. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat het karton van deze bekers hergebruikt kan worden. Van het karton kan bijvoorbeeld toiletpapier gemaakt worden, wat natuurlijk weer zorgt voor veel minder afval. Wie dus de bekers strikt gescheiden houdt en ze niet gebruikt als kleine containertjes voor ander afval (denk aan klokhuizen of mandarijnschillen), draagt bij aan het verkleinen van de afvalberg die komt kijken bij het weggooien van deze bekertjes.

 

Denk om het koffiezetapparaat

Ook het koffiezetapparaat vraagt natuurlijk het nodige van het stroomnet. Door deze de hele dag aan te staan, vraagt hij energie op momenten dat dit helemaal niet nodig is. Zorg er daarom voor om de machine in de eco-stand te zetten. Deze stand zorgt ervoor dat de machine in de sluimerstand gaat als hij niet gebruikt wordt. Dit maakt de machines een stuk energiezuiniger, wat natuurlijk weer scheelt in het verbruik. Door dit goed te doen, kan je nog altijd zeker zijn van een uitstekende bak koffie in de vroege ochtend, zonder dat de machine hiervoor de hele nacht aan hoeft te staan.

 

Wees zuinig met water

Water is nodig om koffie te zetten en dus onmisbaar. Dit gaat ook op voor thee, maar wie water in de waterkoker giet, zal vaak veel te veel water gebruiken voor een enkel kopje thee. Dat telt uiteindelijk bij elkaar op en dus is het verstandig om zuinig te zijn met dit water. Gooi de koker niet helemaal vol, om uiteindelijk het gros later weer in de gootsteen te laten verdwijnen. Wie dit een jaar lang doet, zal flink wat water besparen en draagt zodoende zijn steentje bij aan een milieuvriendelijker kantoor, waar alsnog genoten wordt van uitstekende koffie en thee.

Waarom kabeldetectie en hoe werkt het?

Kabeldetectie is een bijzonder belangrijke handeling, die is bedoeld om de risico’s van het graven met een graafmachine terug naar nul te brengen. Door goed te bekijken wat zich onder de grond begeeft, voorkom je dat je schade toebrengt aan deze kabels en leidingen, of misschien zelfs wel in gevaar komt. Maar hoe gaat het in zijn werk?

 

Waarom doe je aan kabeldetectie?

Kabeldetectie wordt uitgevoerd bij grote graafprojecten, die uitgevoerd worden op plekken waar deze kabels zullen liggen. En met grote graafprojecten bedoelen we dus niet een simpel gat graven met een schep. Wie diep genoeg wil komen met een schep om kabels te raken, zal wel even bezig zijn. Maar wie een graafmachine inschakelt, zal wel degelijk een kans hebben om tot deze kabels te komen. En dan is het zaak om hulp in te schakelen. Hulp, die nodig is om te voorkomen dat je deze kabels beschadigt bij het graven. Immers, je wil niet dat een hele wijk zonder stroom komt te zitten omdat je toevallig een kabel raakt. En je wil al helemaal niet dat je zelf in gevaar komt door het raken van zo’n kabel. Daarom wordt er met gespecialiseerde apparatuur gekeken waar deze kabels zich bevinden, zodat je veilig te werk kan gaan.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om duidelijk in beeld te hebben waar alle kabels zich bevinden. Hiervoor heb je allereerst een ontwerp nodig van wat je precies van plan bent en waar deze kabels zich bevinden. Een deel van dat ontwerp is het fysiek opzoeken van de kabels. Dit gebeurt door het graven van proefsleuven, aan de hand van informatie die al voorhanden is. Op deze manier weet je exact waar de kabels liggen en waar je dus op moet letten als je begint aan de uitvoeringsfase.

 

De KLIC melding

Het voorkomen van graafschade is een van de belangrijkste redenen van het doen van kabeldetectie. Om dit te voorkomen doe je bijvoorbeeld een KLIC melding, waarna je controleert of deze informatie ook daadwerkelijk klopt. De KLIC melding is verplicht, dus het is verstandig om deze vroeg te doen, zodat het niet voor oponthoud zorgt. En zoals gezegd ga je ook controleren of de kabels daadwerkelijk liggen zoals omschreven. Blijkt dat niet het geval, dan ben je verplicht om dit te melden, zodat de informatie volledig up-to-date kan worden gemaakt.

 

Het gebruik van gespecialiseerde apparatuur

Het detecteren van leidingen gebeurt natuurlijk niet met het blote oog; hiervoor is gespecialiseerde apparatuur ontwikkeld, die perfect geschikt is om alles op te sporen waar je rekening mee moet houden. Grondradar en radiodetectie is bij uitstek gemaakt om te kijken op plekken waar het blote oog niet kan komen en geeft dus een bijzonder accuraat beeld van de situatie onder de grond. En dankzij al deze apparatuur is je project straks volkomen veilig en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Waar je rekening mee moet houden bij het organiseren van congres

Iedereen heeft het woord congres waarschijnlijk wel eens voorbij horen komen op de werkvloer. Maar wat is een congres nu eigenlijk en hoe organiseer je deze? En wat is nou eigenlijk het verschil tussen een congres en een conferentie? In dit artikel leggen we je dit en meer uit.

Wat is een congres?

Een congres is een (vaak grootschalig) evenement dat vaak wordt georganiseerd door een bedrijf of grote organisatie. Bij een congres is er vaak sprake van meerdere sprekers, die allemaal iets vertellen of een bepaald onderwerp of thema waarop het congres gebaseerd is. Congressen hebben vaak een formele ondertoon en worden vaak gebruikt om te netwerken. Het doel van een congres is dus om meer informatie te geven en krijgen over een bepaald onderwerp of thema. Het verschil met een conferentie is dat deze vaak niet zozeer gericht zijn op zakelijke thema’s en dus vaker gaan over andere zaken die meer betrekking hebben met bijvoorbeeld de maatschappij.

Overwegingen voor het organiseren van een congres

Een congres wordt vaak beschouwd als een belangrijke en formele aangelegenheid. Omdat er vaak veel mensen op af komen uit verschillende posities is het daarom belangrijk om stil te staan bij een aantal overwegingen. Congressen worden vaak georganiseerd met een bepaald doel voor ogen. Dit doel moet van tevoren helder worden opgesteld en ook duidelijk worden gecommuniceerd naar de genodigden. Ook het uitnodigen van bepaalde sprekers geeft stof tot nadenken. Vaak zijn deze sprekers goed op de hoogte van hun vakgebied en besproken thema, waardoor de aanwezigen uiteindelijk weg gaan met nieuwe inzichten en informatie. Ook de vraag of er eten en drinken geserveerd wordt is belangrijk. Dit komt voornamelijk ook omdat men hierbij ook rekening moet houden met de beschikbare ruimte.

Een geschikte locatie

Dit brengt ons op het belangrijkste aspect van het organiseren van een congres, namelijk, de locatie. Een professioneel uitziende locatie kan men gelukkig tegenwoordig binnen een muisklik op het internet vinden in elke regio, zoals bijvoorbeeld congreslocaties Amsterdam. Voor je gasten is het van belang dat de locatie er professioneel en verzorgd uitziet. Houdt ook rekening met het aantal gasten en de bewegingsvrijheid die zij nodig hebben. Tenslotte is het van belang dat de locatie goed vindbaar en bereikbaar is voor de gasten. Het organiseren van een congres is een ingewikkelde taak waarbij veel rekening moet worden gehouden met een geschikte ruimte. Als je rekening houdt met bovenstaande aspecten ben je echter al goed op weg naar een goed georganiseerd congres.

Waarom refurbished apparaten goed zijn

Refurbished apparaten worden vaak op verschillende vlakken als negatief gezien. Toch brengen ze talloze voordelen met zich mee. Daarnaast is het beeld dat refurbished apparaten niet of niet goed werken ook alles behalve kloppend. De apparaten zijn ooit in verband met niet goed werkende delen teruggestuurd naar de fabriek. De fabrikant heeft het apparaat vervolgens gerepareerd en ook weer helemaal gecontroleerd. Het apparaat is terug naar de winkel gestuurd omdat het weer volledig naar behoren werkt. Hieronder vindt je enkele redenen waarom refurbished apparaten goede opties zijn!

Veel goedkoper

Refurbished apparaten zijn vele malen goedkoper dan gloednieuwe apparaten. Dit heeft te maken met het proces dat een refurbished apparaat doorlopen heeft. Het apparaat is al eens gekocht door iemand. Deze is vervolgens terug naar de winkel gebracht, terug naar de fabrikant gestuurd, gerepareerd en gecontroleerd en vervolgens weer terug in de winkel gezet. Hierdoor is bijvoorbeeld een refurbished printer een stuk goedkoper. Deze functioneert echter even goed als de anderen!

Garantie

Omdat het apparaat teruggestuurd is naar de eigen fabrikant zit er ook wanneer het refurbished is gewoon garantie op. Veel mensen hebben er nog wel eens twijfels bij of het apparaat echt naar behoren werkt. Dit is absoluut het geval, maar ook als dit niet het geval is heb je er dus gewoon garantie op. De regels zijn hetzelfde als bij de garantie van een nieuw product. Wel kan het zijn dat de garantie iets korter is dan bij de nieuwe variant. Veel mensen geeft het toch een wat fijner gevoel om te beseffen dat ook deze apparaten gewoon garantie hebben.

Helemaal gecontroleerd en getest

Tot slot is een groot voordeel en een grote reden dat een refurbished apparaat goed is natuurlijk dat deze helemaal gecontroleerd, maar daarnaast ook getest is. Refurbished apparaten worden als eerst natuurlijk gerepareerd wanneer ze terug zijn in de fabriek. Vervolgens worden ze uiteraard ook getest en gecontroleerd. Dit betekend dat een refurbished printer bijvoorbeeld, zeer recentelijk is getest voordat deze in de winkel is geplaatst. In veel gevallen zijn ze zelfs veel recenter getest dan gloednieuwe apparaten die er al een tijdje liggen.