Het inschakelen van een vreemdelingenrecht advocaat

Er zijn veel soorten rechtsgebieden waarin advocaten zich kunnen specialiseren. Een van die gebieden is vreemdelingenrecht. De meeste mensen komen hier niet mee in aanraking, maar het is toch belangrijk om te weten wat een advocaat voor vreemdelingenrecht allemaal doet. Dat lees je in deze blog!

Wat is het vreemdelingenrecht?

Het reguliere vreemdelingenrecht is belangrijk voor mensen die voor een lange of wat kortere tijd in Nederland willen verblijven of blijvend in Nederland willen wonen door bijvoorbeeld studie, werk of familie. Het is hierbij van groot belang dat er een advocaat ingeschakeld wordt. Deze heeft onder andere meer kennis van immigratie en verblijfsvergunningen. Het is belangrijk dat je bij het inschakelen van een advocaat kiest voor een kantoor met veel kennis en ervaring, zoals Advocatenkantoor Servaas.

Expertises van het vreemdelingenrecht

Veel verschillende soorten expertises vallen onder het vreemdelingenrecht, zoals visum kort verblijf (vkv) en EU-langdurig ingezetene. Bij visum kort verblijf gaat het om het aanvragen van een visum voor een kort verblijf. Daarbij moet je bijvoorbeeld aan een aantal voorwaarden voldoen. De advocaat helpt jou hierbij. Bij EU-langdurig ingezetene wordt er gekeken of je in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd, waarbij er een EU-aantekening wordt gemaakt als langdurig ingezetene. Met deze vergunning kunt u een verblijfsvergunning aanvragen in andere EU-landen. Een andere veel voorkomende expertise is EU-onderdanen en gezinsleden. Deze expertise is van toepassing als je een EU-onderdaan bent en in Nederland wil werken óf wanneer jouw familie nog een andere nationaliteit heeft. Een advocaat kan je hierin adviseren over de stappen die je kan maken. 

Hoe kies je de juiste advocaat? 

Nu weet je meer over de inhoud van het vreemdelingenrecht en de expertises daarvan, maar hoe kies je nou voor de juiste advocaat? Samenwerken met je advocaat is essentieel, dus het is van belang dat er een klik is tussen jullie. Expertise en kennis zijn ook erg belangrijk. Zo weet je zeker dat jouw advocaat genoeg ervaring heeft om jou op de juiste manier te helpen.