Lekkage opsporen Amsterdam

Zit u met vochtplekken op de muur of kringen op het plafond? Lekt er ergens een leiding in de muur, het plafond of de badkamer maar heeft u geen idee waar het lek zit? Ga dan niet zomaar met een loodgieter of cv monteur in de weer, maar laat de lekkage opsporen. Wanneer u niet precies weet waar het lek zit en u een loodgieter langs laat komen om de lekkage te repareren zal hij moeten hakken en breken om de lekkage te verhelpen. Zit hij niet direct op de juiste plek dan kunnen de schade en herstelkosten flink oplopen. In Amsterdam en de rest van Noord-Holland hebben wij daar de juiste oplossing voor: lekdetectie! Wij sporen de lekkage zonder enige bijkomende schade voor u op, zodat u precies weet waar herstelwerkzaamheden plaats moeten vinden.

Lekkage opsporen middels lekdetectie

Lekdetectie in Amsterdam en omgeving houdt in dat wij van LM Bedrijven uw lekkage middels geavanceerde apparatuur opsporen. Afhankelijk van de locatie van de lekkage kunnen we hier diverse technieken voor inzetten:

Infrarood thermografie
Dit gebruiken we voornamelijk wanneer een lekkage in een warmwaterleiding wordt verwacht. Infrarood thermografie maakt warmte verschillen zichtbaar middels kleuren op een thermogram. Is het beeld ergens wazig dan duidt dit op een lekkage. Zijn de kleuren rood (warm) en blauw (koud) heel duidelijk te onderscheiden is er meestal geen sprake van een lekkage.

Ultrasoon lekdetectie
Met ultrasoon lekdetectie wordt een lekkage opgespoord middels geluid. Een lekkage maakt namelijk geluid, ook al kunnen we deze zelf niet horen. Door een zender te plaatsen in de betreffende ruimte en een ontvanger buiten de te onderzoeken ruimte kunnen we een mogelijk geluid detecteren. Indien hier sprake van is zit u inderdaad met een lekkage. Ultrasoon lekdetectie is geschikt voor zowel leidinglekkages als lekkages in wanden en isolatie.

Traceergas, vloeistof en kleurstof
Hebben we de verwachting dat er ergens een scheurtje in uw leidingwerk zit dan kunnen we traceergas, vloeistof en/of kleurstof inbrengen. We maken natuurlijk wel eerst de leidingen leeg. Door het gas vervolgens onder hoge druk toe te voegen in de leidingen kunnen we zelfs de kleinste kiertjes opsporen. Dit doe we met een speciale sensor die het gas weer traceert.

Endoscopische camera
Met een hele kleine camera, ook wel een endoscoop, kunnen we heel gemakkelijk uw leidingen aan de binnenkant bekijken. Doordat de camera zeer klein is kunnen wij zonder hak en breekwerk uw leidingen ingaan.

Afhankelijk van de lekkage gebruiken we één van bovenstaande methodes of een combinatie van de verschillende methodes. Zo kunnen we altijd de precieze locatie van de lekkage achterhalen.

De kosten van een lekkage opsporen

Doordat we middels lekdetectie de lekkage kunnen achterhalen zonder hak en breekwerk zijn verzekeraars fan van ons. Zij vergoeden dan ook in de meeste gevallen de kosten van een lekdetectie vanuit uw opstalverzekering. De kosten van een lekkage opsporen zijn er dan ook niet, lekdetectie is in dit geval dus gratis! Of dit ook in uw geval geldt kunt u navragen bij uw verzekeringsmaatschappij. Mocht u dit niet vergoed krijgen dan doen wij dit tegen een vaste prijs. Deze ligt hoger dan bij een gewone loodgieter, maar dit kan vaak wel uit gezien de herstelkosten die anders nog volgen.

Lekkage opsporen Amsterdam door LM Bedrijven

Zit u ook met een lekkage waar u de oorsprong niet van kunt vinden? Laat dan de lekkage opsporen in Amsterdam door LM Bedrijven. Middels vakkundige lekdetectie hebben wij de lekkage zo gevonden, zonder hak- en breekwerk. Bel direct naar 085 – 432 01 17 voor het maken van een afspraak.