Om deze redenen hoor je je tuin goed te beregenen

Beregening is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin er mooi uitziet. Al vanaf de lente hebben bloemen meer water nodig. Normaliter is het in de zomertijden warmer en droger. Je planten en gewassen drogen dan ook gauw uit. Een uitgebreid beregeningsplan verzorgt de tuin op een systematische wijze. Dit type beregening van je tuin is daarom geautomatiseerd om je moeite en geld te besparen. Afhankelijk van de tuingrootte wordt een beregeningsplan aangelegd met grondwater en sproeiers. Hiervoor moet gegraven worden, een ingewikkeld proces op zich. Je moet denken aan veel variabelen omdat je misschien aan de lange termijn denkt en dus iets zoekt wat toekomstbestendig is. In dit artikel geven we een paar overwegingen bij de beregening van je erf. 

Bespaart hoveniers kosten

Je bent over het algemeen voordeliger uit dan wanneer je een hovenier inhuurt. Sowieso als het extreem hete zomerdagen zijn. Het gazon moet dan continu besproeit worden. Ook kan het zijn dat wanneer je op vakantie bent dat een hovenier gaat rondneuzen en dingen onbedoeld sloopt. Het besproeien van je gazon is arbeidsintensief, zeker voor de grotere tuinen. De meeste mensen zijn ten slot van rekening vaker binnen dan dat ze buiten in de tuin aan het werk zijn. Een installateur heeft de ervaring. Laat daarom iemand anders het installeren. Voordat je aan de gang kan gaan met het automatiseren van je beregening hoor je een advies op te vragen bij de lokale experts. Doe-het-zelvers zijn misschien geneigd om alleen bezig te gaan maar in meeste gevallen kost dit juist meer tijd. Daarom is het laten installeren van beregeningsapparatuur door een gecertificeerde installateur beter. Deze heeft een specifieke machine die gebruikt wordt om voorzichtig te graven. Natuurlijk wordt er niet meer gegraven dan strikt noodzakelijk is.

Voor zowel grote als kleine tuinen

Een goede beregeningsinstallatie is belangrijk voor elke soort tuin. Voor de grote tuinen is het natuurlijk een behoorlijke klus om elk stukje grond lekker vochtig te houden. Dit kan een hele dag duren en dat met hoge temperaturen. Daarbij is een bronboring meer op z’n plaats doordat het uit de waterleiding aardig in de papieren op kan lopen. Een kleine tuin heeft relatief minder water nodig dan een grote tuin en daarom is het eerder rendabel om de waterleiding te gebruiken. Ook is het goed om te weten dat de bodemsoorten invloed hebben op de efficiëntie van de bronboring. Dit reflecteert zich op natuurlijke wijze in de kostenposten en daarom is een op maat gemaakte offerte beschikbaar.