Redenen voor het maken van mooie, zakelijke portretfoto’s

Bijna elke dag zitten we op social media. We blijven hierdoor in contact met onze omgeving en verbreden ons netwerk. LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter; bijna iedereen heeft accounts op verschillende platformen. 

Hoe belangrijk is een foto voor werkzoekenden? 

Natuurlijk blijven er altijd nog mensen die ontkennen hoe belangrijk social media nu is, maar veel werkzoekenden hebben inmiddels al wel ervaren dat wanneer je geen LinkedIn hebt, je veel minder snel aan een baan komt. Iets wat belangrijk is, is een leuke profielfoto die duidelijk maakt wie je bent. Wij kijken hier waarom een mooie zakelijke portretfoto voor jou ‘de sleutel tot succes’ kan worden. 

Een duidelijke foto 

Een profielfoto is vaak klein en niet iedereen zal hem aanklikken om de foto groot te zien. Je kunt er dus het beste voor zorgen dat jij duidelijk te zien bent op de kleine afbeelding. Wanneer jij bijvoorbeeld een foto hebt waar jij helemaal van top tot teen op staat, zul je weinig indruk maken omdat mensen jouw gezicht niet echt goed zien. Bij een professionele portretfotograaf gaat de aandacht echt naar je gezicht, je gezichtsuitdrukking wordt duidelijk weergegeven in de kleine profielfoto en iedereen heeft meteen een duidelijk beeld van je door de foto. In de fotostudio in Utrecht van LINK Fotografie kunnen ze de meest professionele foto’s van jou maken. 

De eerste indruk

Door Facebook, Linkedin, Instagram en Twitter bevinden we ons allemaal in één grote chatruimte, waarin alles via foto’s en teksten wordt gecommuniceerd. Bijna niets blijft geheim, vooral jouw profiel- en tijdlijn foto zullen voor iedereen lang zichtbaar zijn. Deze foto’s zorgen dan ook voor de eerste indruk en we weten allemaal: je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Misschien is een vakantiefoto met een cocktail daarom niet hetgeen dat je graag wilt delen met iedereen. Zeker wanneer je zakelijke contacten hebt online, is het goed om even na te denken over de foto’s die jij deelt. Een professionele foto maakt een goede indruk en is dus zeker aan te raden. 

Op zoek naar een baan?

Wanneer jij op zoek bent naar dé perfecte baan, is een professionele portretfoto een goed begin om bij een leuk bedrijf binnen te komen. Jouw kwaliteiten zijn natuurlijk altijd nog het belangrijkste bij het vinden van een baan, maar iedereen weet dat het eerste beeld dat mensen van jou te zien krijgen ook belangrijk is. Wanneer je een goede foto op je LinkedIn, Curriculum Vitae en op je Facebook hebt staan, geef je meteen de juiste indruk.