Tips voor de verkoop van je camper

Ben jij de trotse eigenaar van een camper, maar wil je een nieuw model aanschaffen? Of ben je de camper vakanties zat en ben je van plan volgend jaar op vakantie te gaan met het vliegtuig? Of misschien heb je een andere reden om de camper te verkopen? Je camper heeft je vast en zeker mooie vakanties gebracht. Maar nu is de tijd gekomen voor het verkopen van je camper. Welke reden je ook hebt voor de verkoop van je camper, met deze tips haal je het maximale uit de verkoop.

Denk vooraf na over je verkoopprijs

Voordat je jouw camper te koop gaat zetten, is het verstandig goed na te denken over de verkoopprijs. Wat wil je er graag voor hebben? Voor het bepalen van deze prijs, zijn enkele zaken belangrijk om in acht te nemen. Zo is het bouwjaar van de camper van invloed op de prijs. Ook de staat van je camper bepaalt mede de prijs en het merk is van belang. Voor een populair merk, zoals Hymer, kun je vaak een hogere prijs vragen, dan voor een minder populair merk. Door andere advertenties te bekijken en vergelijken, kun je vaak al een bepaalde prijs vaststellen. Vergeet bij de verkoopprijs ook niet de kosten mee te rekenen die je maakt om de camper te verkopen, zoals bijvoorbeeld advertentiekosten of kosten voor bemiddeling.

Advertentie opstellen

Nadat je goed hebt nagedacht over de prijs, kun je aan de slag met de advertentie. Stel een heldere en complete advertentie op. Hoe meer informatie en details je geeft, hoe betrouwbaarder de advertentie overkomt. Je kunt de advertentie vervolgens online op verschillende plekken aanbieden. Uiteraard kun je deze plaatsen op algemene verkoopsites, maar er zijn ook specifieke sites met enkel campers en caravans. Vergeet ook niet om duidelijke foto’s toe te voegen. Dit vergroot je kans op succes!

Je camper laten verkopen

Je kunt er ook voor kiezen je camper door een bemiddelaar te laten verkopen. Het grote voordeel van deze manier van camper verkoop, is dat je er zelf weinig tijd aan kwijt bent en toch een goede prijs voor je camper ontvangt. Daarnaast weet een camper verkoop bemiddelaar de juiste potentiële kopers te bereiken en is jouw camper zo verkocht. Aan deze manier van camper verkoop zijn voor jou geen extra kosten verbonden. Je spreekt met de bemiddelaar een verkoopprijs af en deze telt daar zijn kosten bij op. De koper betaalt dus eigenlijk de kosten voor de camper bemiddelaar.