Tips voor het beter beveiligen van je bedrijfspand

Veiligheid op de werkvloer gaat niet alleen over een veilige werkomgeving, maar ook over dingen zoals het buitenhouden van ongewenste gasten en het beschermen van bedrijfsdata. Dit aspect binnen een bedrijf moet je zeker niet onderschatten. Wist je dat veertig procent van de ondernemers wel eens te maken krijgt met inbraak? Dit is erg veel en het zou zonde zijn als dit ook bij jou gebeurt. Tijd dus om de veiligheid op en rondom de werkvloer te verbeteren. Wij helpen je graag op weg met onderstaande tips.

Tips om jouw bedrijf beter te beveiligen

Je zit niet te wachten op ongewenste gasten binnen je bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je weet wie je wel en niet binnenlaat. Beveiliging in en rondom het bedrijfspand is daarom onmisbaar en ook een goede toegangscontrole mag je niet vergeten. Hieronder staan wat hulpmiddelen waarmee jij de beveiliging inzichtelijk en waterdicht maakt. 

Toegangscontrolesysteem

Toegangscontrole is er in veel verschillende soorten en maten variërend van een receptie tot een volledig bemande controlepost met beveiligers. Een voordeel van toegangscontrole is dat je beter zicht hebt op wie er je bedrijfspand binnenkomt en het schrikt daarnaast ook af. 

Toegangspasjes gebruiken

Door te werken met toegangspasjes zie je meteen wie er werken bij het bedrijf en wie er te gast is. Ook komen mensen die niet thuishoren in jouw bedrijf niet makkelijk binnen. Dit is daarnaast ook nog een goede manier om identiteitsfraude te voorkomen. 

Toegangspoortjes, hekken en slagbomen plaatsen

Door zo min mogelijk mogelijkheden te hebben om binnen te komen, houd je ongewenste gasten ook beter buiten. Plaats daarom hekken, verspert de toegang door slagbomen of plaats toegangspoortjes bij de ingang van het bedrijfspand. 

Camera’s ophangen

Wanneer je gebruik maakt van videobewaking houd je letterlijk en figuurlijk een oogje in het zeil. Zo creëer je beter zicht op de aanwezige personen. Ook kijk je mee in het magazijn (als je dat hebt) en profiteer je weer van de preventieve functie doordat camera’s een afschrikkend effect hebben.