Waarom een thermobroek kopen?

in om gewoon comfortabel te sporten in de winter? Geen behoefte aan koude benen? In de winter zakken de temperaturen weer flink en dan is het al snel koud wanneer je buiten bent. Het dragen van een thermobroek helpt hierbij om het een stuk aangenamer te maken. In deze blog geef ik antwoord op de vraag: waarom een thermobroek kopen?

Voordelen van een thermobroek

Een goede thermobroek zorgt ervoor dat je warm en droog blijft, ideaal voor als je bijvoorbeeld aan het sporten bent buiten. Dit doet de thermobroek door namelijk vocht van je lichaam af naar buiten toe te voeren en ondertussen het lichaam te isoleren waardoor er geen warmte verloren gaat. Tijdens het sporten is het essentieel dat je warm blijft om geen nare blessures op te lopen. Dus waarom een thermobroek kopen? Het kopen van een thermobroek helpt bij het vermijden van blessures waardoor je het hele jaar lekker kan doorsporten. Daarnaast zijn thermobroeken comfortabel om te dragen, waardoor je er geen last van hebt tijdens het bewegen. 

Thermobroeken kunnen naast het sporten ook ideaal ingezet worden voor wanneer je buiten werkt of in een koude omgeving. Je bent tijdens het werk vaak minder aan het bewegen dan wanneer je sport, het is dan ook niet gek dat je het dan ook sneller koud krijgt. Het dragen van een thermowerkbroek is dan ideaal om optimaal te kunnen functioneren.

Verschillende soorten thermobroeken

Thermobroeken zijn te verkrijgen in verschillende soorten maten, kleuren of materialen. Hierdoor kunnen zij praktisch helemaal aangepast worden tot aan jouw eigen smaak. Het materiaal waar de broek van gemaakt wordt is vaak wol of een synthetisch materiaal. Beide materialen hebben weer hun eigen voordelen, de voordelen van synthetische materialen zijn:

  • Goedkoper
  • Rekbaar
  • Sneller droog na het wassen

Wol heeft weer het voordeel dat het meestal warmer is dan synthetische materialen. Beide zijn natuurlijk flexibel op de huid om lekker soepel te kunnen bewegen!

Hoeveel thermokleding moet ik aan?

Thermokleding kan je om verschillende reden dragen. Voor het sporten, werk of bijvoorbeeld op skivakantie. Er zijn dan ook een aantal verschillen in welke thermokleding je draagt in elke situatie. Wanneer de situatie niet al te koud is, is het dragen van één laag vaak al genoeg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan binnensporten of sporten in de zomer. Wanneer je in de winter buiten werkt of op skivakantie gaat komt het drielagensysteem om de hoek kijken. Bij het drielagensysteem helpen verschillende lagen elkaar om jou warm en droog te houden. Hierbij heb je een onderlaag, tussenlaag en bovenlaag. De onderlaag heeft als taak om zweet van jouw lichaam af te halen en naar buiten te transporteren. De tussenlaag vervoert het zweet verder naar buiten en zorgt ervoor dat jouw lichaam geïsoleerd wordt en ervoor zorgt dat je warm blijft. De bovenlaag houdt wind en regen tegen. Krijg je het te warm met drie lagen thermokleding aan? Het voordeel is dat je altijd een laag thermokleding uit kan doen. Heb je het nog steeds niet warm met drie lagen thermokleding aan? Gelukkig zijn er ook altijd nog wanten, sokken en mutsen om extra warm aan te kunnen kleden.