Waarom kiezen voor ooglidcorrecties?

Ouder worden, brengt verschillende nadelen met zich mee. Het lichaam gaat vaak slechter functioneren, maar er gebeurt ook veel met de uitstraling van jouw lichaam. Huidveroudering speelt hierbij een grote rol en vaak wordt de huid minder elastisch. Dit betekent dat je veel meer rimpels krijgt en dat kan voor problemen zorgen. Vooral rondom de ogen is de kans groot dat de huid verouderd en dit kun je ook direct zien. Door huidveroudering verslapt de huid van jouw oogleden en deze worden zo uitgerekt. Hierdoor ontstaat er vaak een huidoverschot en dit zorgt ervoor dat de oogleden gaan hangen. Dit komt doordat de oogleden een stuk zwaarder worden, maar dit kan opgelost worden met ooglidcorrecties.

 

Tegenwoordig zijn ooglidcorrecties niet meer heel ingrijpend en is het een relatief gezien lichte ingreep. Je kunt het namelijk makkelijk aanvragen en het wordt ook met een lokale verdoving gedaan. Het is een hele makkelijke manier om van de hangende oogleden af te komen. Steeds meer mensen kiezen voor een ooglidcorrectie, maar waarom is dat? En wat zijn de voordelen? In dit artikel vertellen we er alles over, zodat je er meer over te weten komt.

Redenen om te kiezen voor ooglidcorrecties

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een ooglidcorrectie. De meeste mensen doen dit om cosmetische redenen. Ze vinden het namelijk helemaal niet fijn om er boos uit te zien, daarnaast zorgen hangende oogleden echt voor een vermoeide uitstraling. Jouw gezicht ziet er op deze manier verouderd uit en dat willen de meeste mensen niet hebben. Zowel mannen als vrouwen kiezen voor ooglidcorrecties en soms ook om medische redenen. Zo kan het namelijk zijn dat je sneller last krijgt van hoofdpijn of dat het gezichtsveld beperkt wordt. In sommige gevallen is het extreem en kan het ook vergoed worden door de verzekeraar, dit is natuurlijk niet het geval met cosmetische redenen.

Hoe werkt het?

Ooglidcorrecties zijn dus lichte ingrepen die met een lokale verdoving uitgevoerd worden. Hierbij maakt de chirurg een incisie in de natuurlijke plooi en wordt er veel verwijderd. Er wordt overtollig huid verwijderd, maar in de meeste gevallen ook extra vet. Daarnaast kan het zijn dat er verslapte spieren in zitten en deze worden vaak ook verwijderd. Voorafgaand de ingreep, moet je op consult komen. Zo kan de chirurg vooraf bepalen wat er verwijderd moet worden en dat is natuurlijk ideaal.

Voordelen

Er zitten verschillende voordelen verbonden aan het nemen van ooglidcorrecties en deze kunnen allemaal erg handig zijn. Je hebt ten eerste minder snel last van vermoeide ogen, maar het zorgt ook voor een frisse uitstraling. Daarnaast is de kans groot dat de hoofdpijn verdwijnt en is er ook geen drukkend gevoel meer op de ogen. Het zorgt ook voor beter zicht en een ander voordeel is dat er vaak geen litteken zichtbaar is. Dit komt doordat de incisie wordt gemaakt in de natuurlijke plooi van het oog, deze is niet zichtbaar. Ooglidcorrecties zijn doorgaans ook helemaal niet pijnlijk en het herstel is vaak eenvoudig.