Waarom walnoten zo gezond zijn

Waarschijnlijk heb jij vaak gehoord dat noten heel gezond zijn, en dat jij er elke dag wel een paar zou moeten eten. Maar nu vraag jij je vast af, waarom dan toch? Nou, het eten van noten zitten vol antioxidanten en gezonde voedingsstoffen, en dan hebben we het vooral over walnoten. Walnoten behoren tot een van de gezondste soorten, en in dit artikel vertellen we je waarom.

Walnoten bevatten gezonde vetten

Walnoten behoren tot de notenboom familie, samen met hazelnoten, paranoten, cashewnoten, pecannoten en macadamia noten. Elke noot heeft zijn eigen aparte voedingsprofiel. Walnoten worden gezien als een van de gezondste noten soorten, en dat heeft te maken met het hoge antioxidant gehalte. Deze antioxidanten beschermen je tegen agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan weefsels en cellen. Dus hoe hoger het antioxidant gehalte, hoe beter je bent beschermd tegen deze stoffen. Daarnaast bevatten walnoten ook onverzadigde vetten als omega-3, welke ook veel voordelen met zich meebrengt. Je lichaam kan onverzadigde vetzuren niet zelf aanmaken, dus je zou het moeten binnenkrijgen via je voeding. 

De vele gezondheidsvoordelen 

Walnoten zijn echt de koningen onder de noten. Dit komt niet alleen door hun mooie uiterlijk, maar ook omdat ze het meest gezond zijn. Ten eerste bevatten walnoten veel vezels en eiwitten, wat ondersteunend werkt tijdens het afvallen. Vezels geven je sneller een vol gevoel en eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor je spieren. Om die reden heb je minder snel zin in allerlei andere versnaperingen. Ook zijn walnoten rijk aan magnesium, calcium, ijzer, koper, zink en kalium. Een hele hand vol! Deze goede eigenschappen zorgen ervoor dat je een betere nachtrust zult hebben en minder stress zult ervaren. Ook stimuleert het je stofwisseling, helpt het tegen diabetes en verlaagt het je bloeddruk. Dus wil jij al een tijdje online walnoten bestellen? Zeker doen! 

Eet met mate 

Zoals je hierboven wel uit kunt halen is het eten van walnoten goed voor je lichaam. Het klopt dus dat wanneer je dagelijks een handje vol walnoten eet, je kunt profiteren van veel gezondheidsvoordelen. Let wel op, eet ze met mate. Er zitten calorieën in, dus als je er teveel van eet zou je er zeker van kunnen aankomen. Eet dus niet meer dan een handje vol per dag of probeer de walnoten te verwerken in de maaltijden die je eet. Walnoten zijn volkomen vleesvervangers, ze worden daarom ook steeds vaker  in vegetarische gerechten gebruikt, zowel voor de smaak als voor de gezondheid.