Waarvoor kun je epoxy gebruiken?

Epoxy is een van die materialen die zowel voor grote, professionele projecten gebruikt kan worden en voor relatief kleine hobbymatige creaties. Je kunt epoxy kopen bij Epoxyshop.nl.

Hoe wordt epoxy gemaakt?

Epoxy is een zogenaamd twee-componenten product. Door de epoxyhars met een harder te mengen ontstaat een chemische reactie. Het resultaat is een vloeistof die snel een glanzende harde laag vormt op het object waar de epoxy op wordt toegepast.

Epoxy wordt in professioneel toegepast in bijvoorbeeld de auto- en vliegtuigindustrie. Maar ook het aanbrengen van een harde en glanzende coating op vloeren is een bekende toepassing van epoxy. En wat te denken van het aanbrengen van een beschermende deklaag op een houten tafel? Het beschermt het hout tegen beschadigingen, kringen en andere gebruikssporen terwijl het uiterlijk van de tafel nauwelijks veranderd. Epoxy is een materiaal wat door zijn gebruiksgemak, transparante uiterlijk en hardheid voor veel toepassingen is te gebruiken.

Epoxy is breed inzetbaar

Nu epoxy ook in kleine hoeveelheden te koop is, bijvoorbeeld online bij de epoxyshop.nl, breiden de toepassingen van epoxy zich alleen maar uit. Van epoxygiethars kunnen kleine en grote kunstvoorwerpen gemaakt worde. De epoxy kan in een mal worden gegoten, die na uitharden verwijderd wordt. Om het kunstobject te verfraaien kunnen er aan de vloeibare hars kleurstoffen worden toegevoegd, maar ook kleine objecten of bijvoorbeeld glitters. Epoxyhars kan gebruikt worden om bijzondere kralen te maken, waar bijvoorbeeld kleine voorwerpen ingesloten kunnen worden. Wat te denken van een ketting met kralen waarin kleine bloemetjes zijn opgenomen of kleine persoonlijke souvenirs.

 

Net als epoxy een tafelblad kan beschermen, kan het ook kleine voorwerpen voorzien van een harde, krasvaste en transparante toplaag. Denk daarbij eens aan onderzetters, waarbij de ondergrond gevormd wordt door een persoonlijke afbeelding. Of handige broodplankjes die perfect passen in het interieur. Met een beetje creativiteit en de juiste materialen zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt epoxy kopen bij epoxyshop.nl. Daar vind je ook alle andere hulpmiddelen om de epoxy te verwerken.

Dus iedereen kan epoxy gebruiken?

De eigenschappen van twee-componenten epoxyhars lenen zich voor veel verschillende toepassingen, zowel op industrieel als hobbymatig niveau. Het verwerken van epoxy vraagt om enige voorzichtigheid, maar is zeker niet ingewikkeld. Daardoor zijn epoxy-voorwerpen door iedereen te maken.