Wat is een PRP behandeling?

Tegenwoordig is de zorg zo ontwikkelt dat er bijna overal wel een oplossing voor is. Hoewel vroeger de zorg vooral gefocust was op ziektes en klachten waardoor de kwaliteit van leven achteruit ging, kun je nu ook bij verschillende doktoren en klinieken terecht om dingen aan jezelf te veranderen die je simpelweg niet mooi vindt, Hoewel iedereen mooi is op zijn eigen manier, kan het zijn dat je bijvoorbeeld wat onzeker bent over je neus. Deze kan dan kleiner gemaakt worden of worden rechtgezet door een plastisch chirurg. Een ander voorbeeld is haaruitval. Hoewel veel mensen op een latere leeftijd haaruitval krijgen, kan het toch vervelend zijn als je hier al op een stuk jongere leeftijd mee moet kampen. Ook hier zijn gelukkig oplossingen voor tegenwoordig. Je kunt bijvoorbeeld een haartransplantatie nemen, maar veel mensen vinden dit gaan fijne behandeling. Je kunt in dat geval ook kiezen voor een PRP behandeling. Je kunt in dit artikel alles lezen over wat een PRP behandeling is en hoe het in zijn werk gaat.

Wat is een PRP behandeling?

PRP staat voor Plaatjes Rijk Plasma, oftewel bloed waar ontzettend veel bloedplaatjes in zitten. Al deze bloedplaatjes zijn voorzien van veel groeifactoren die celgroei en celdeling stimuleren. Wanneer je een PRP behandeling hebt, wordt er eerst bloed bij je afgenomen. Vervolgens wordt dit bloed gefilterd door en soort centrifuge, waardoor er drie verschillende lagen ontstaan. De eerste laag bevat weinig bloeddeeltjes. In de tweede laag vind je veel bloedplaatjes en witte bloedcellen, dit is het plaatjesrijk plasma. In de derde laag bevinden zich de rode bloedcellen. Zoals je misschien wel kunt raden wordt de middelste laag gebruikt in een PRP behandeling. De arts zal de PRP inbrengen op je hoofdhuid. Dit klinkt misschien heel erg eng, maar van een deze behandeling voel je eigenlijk niks.

De werking van PRP

Een PRP behandeling heeft veel positieve effecten op de haargroei. Ten eerste bevordert het natuurlijk simpelweg de haargroei en zorgt het voor een betere doorbloeding van de haarzakjes. Op deze manier worden de haarzakjes weer gezond en sterk. Je kan ook zo’n behandeling preventief tegen haaruitval doen. Hierdoor krijg je waarschijnlijk voller haar en verminder je dus de kans dat haar op een gegeven moment uit zal vallen. Hoewel je na een haartransplantatie klaar bent, zul je een PRP behandeling vaker moeten doen voor een mooi effect. Het beste is om deze behandeling in het eerste jaar vier keer uit te voeren. Het advies is dan om er eerst maar 1 maand tussen te laten zitten en om dit na de eerste 2 behandelingen om de 3 maanden te doen. Een dergelijke behandeling is natuurlijk niet overal even duur. Het kan zo zijn dat een bepaalde kliniek hier meer voor vraagt. Wanneer je op zoek gaat naar de juiste kliniek kun je het beste uitgaan van ongeveer €1000 voor 4 behandelingen. Doe natuurlijk wel altijd goed onderzoek en praat met mensen die al eens een PRP behandeling hebben gedaan, zodat je hierin de juiste keuze kunt maken.